Haberler

Mersin Baro Başkanı Antmen Açıklaması

Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, "Adli yardım rakamları hariç, gizli kalması gereken kadın vaka sayısına göre, ilk 11 ayda 145 şiddet mağduru kadına hukuk desteği sağladık.

Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, "Adli yardım rakamları hariç, gizli kalması gereken kadın vaka sayısına göre, ilk 11 ayda 145 şiddet mağduru kadına hukuk desteği sağladık. Bunun yanında adli yardım için 825 vatandaşımız Mersin Barosu'na başvurarak ücretsiz avukat istedi" dedi.

Antmen, bazı baro yöneticileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, Mersin Barosu'nun 91. yılı dolayısıyla birçok etkinlik yapmak istediklerini ancak Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybetmesi nedeniyle duydukları üzüntüden dolayı iptal ettiklerini söyledi.

Baro olarak, "halkın avukatı" mücadelesini, tavizsiz olarak sürdürdüklerini ifade eden Antmen, "Biz önce mesleğimiz ve meslaktaşlarımız için varız ama Türkiye'de hukukuk üstünlüğü ilkesini yerleşmesi, insan haklarının kalıcı olması, sağlanması ve bunun yanında halkımızın hak mücadelesinde yalnız yürümemesi için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Antmen, kent için de çalışmalar yaptıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Toros Üniversitesi ile Mersin Barosu arasında bir iş birliği protokolü imzalandı. İlk etapta Adalet Meslek Yüksekokulu'nda özellikle hukuk dalında yüksek lisans yapmış veya yapmaya devam eden avukat arkadaşlarımız hukuk dersleri anlatıyorlar. Başka alanlardaki işbirliklerimiz de devam edecek ve elimizden geldiğince eğitime katkı vermeye çalışacağız. Büyükşehir Belediyesi ile de 2 ayrı protokol imzaladık. Bu doğrultuda çocuk hakları konusunda konusunda ayrı ayrı merkezlerde ayrı ayrı işbirliği içerisinde bulunacağız. Bunların yanı sıra birçok projeye katkı sağlıyoruz."

Mersin Barosu bünyesindeki komisyonların ve hukukçuların, yıl boyunca önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Antmen, şöyle devam etti:

"Kadın Hakları Merkezi, şiddet mağduru kadınlara yardım etmek için aralıksız çalıştı. Adli yardım rakamları hariç, gizli kalması gereken kadın vaka sayısına göre, ilk 11 ayda 145 şiddet mağduru kadına hukuk desteği sağladık. Bunun yanında adli yardım için 825 vatandaşımız Mersin Barosu'na başvurarak ücretsiz avukat istedi. Fakirlik şartı ve haklı olma şartı nazara alınarak, 735 avukat arkadaşımız sadece asgari ücret tarifesi üzerinden, devletin kendilerine verdiği ücretle ki bundan vergiler kesiliyor, bu hak ihlallerine uğrayan vatandaşlarımıza yardım etti, etmeye de devam edecek. CMK ceza davalarıyla ilgili 11 ayda 16 bin 250 dosyadan avukat talebi oldu, 20 bin 500 civarında avukat arkadaşımız, yine asgari ücret bile değil angarya tabir edilen ücretlerlerle hukuk ve savunma hakkı açısından görev aldılar. 95 uzlaşma vakasında da Mersin Barosu avukatları uzlaştırıcı avukat olarak görev aldılar."

Kaynak: AA / Yerel

Alpay Antmen Diyarbakır Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title