Haberler

Mbtg'nin Yol Haritasına Ekonomi Bakanlığından Destek

Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG), 2012-2013 yılı için hazırlanan yol haritası ve bütçe Ankara'da düzenlenen bir toplantıyla masaya yatırdı.

Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG), 2012-2013 yılı için hazırlanan yol haritası ve bütçe Ankara'da düzenlenen bir toplantıyla masaya yatırdı. Toplantıda MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu hazırlanan yol haritasını bütün ayrıntılarıyla anlatarak Ekonomi Bakanlığından gerekli desteği aldı.

2023 yılındaki 500 milyar dolar ihracat hedeflerinin yakalanmasına destek vermek amacıyla TİM ve Ekonomi Bakanlığı tarafından kurulan üç tanıtım gurubundan biri olan Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG), Ankara'da Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Tarık Sönmez başkanlığında toplandı. Toplantıda MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu 2012 yılı içerisinde izlenecek yol haritası hakkında bilgi verirken hedeflerinin sonuca endeksli olduğunu ve tanıtım gurubunun başarılı olabilmesi için her türlü fedakarlığı yapacaklarını açıkladı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 2023 için koyduğu 500 milyar dolarlık hedefin yakalanabilmesi için kurulan ve çalışmaya başlayan 3 tanıtım grubundan MBTG, Meyve Tanıtım Grubu, Şekerleme ve Şekerli Mamuller Tanıtım Guruplarının özellikle yurt dışı faaliyetlerinde ortak çalışma yürütmesi yönünde de önemli kararlar alındı. Buna göre söz konusu üç gurup yurt dışı fuarlarına birlikte katılarak ortak faaliyetler gerçekleştirecek. Bu çerçevede, MBTG'nin önümüzdeki dönemde katılacağı Moskova ve Paris fuarlarında ortaklaşa faaliyet gerçekleştirilmesi için çalışmaların başlatılmasına da karar verildi.

Başkan Tiryakioğlu, MBTG'nin 2012-2013 faaliyet bütçeleri hakkında da bilgi vererek bu yıllar içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler hakkında da ayrıntılı bir sunum yaptı. Yapılması planlanan tanıtım faaliyetlerine ek olarak konuyla ilgili önerilere açık olduklarını ifade eden Tiryakioğlu, hedeflenen başarı için koordinasyon ve işbirliğinin önemini vurguladı.

MBTG'nin Ankara'da gerçekleşen toplantısının başarılı geçtiğini ifade eden Başkan Tiryakioğlu, şunları söyledi: "MBTG'nin

yol haritasının Ekonomi Bakanlığımızla paylaşılması ve farklı bakış açılarının ortaya konması amacıyla Ankara'da gerçekleştirdiğimiz toplantımız başarıyla sonuçlanmıştır. Bu tür çalışmalarda devlet kurumlarıyla işbirliği içerisinde hareket etmek çalışmaların gerek yurt içi gerek yurt dışında daha etkili hale gelmesinde önemli sonuçlar doğuracaktır. Elbette temel amacımız başarı için çıktığımız bu yolda en iyisini, en güzelini ve en verimlisini yaparak sektörümüzün ve tarım ürünlerimizin olduğu kadar ülkemizin de yurt dışı pazarlarda tanıtımını yapmaktır. TİM tarafından sektörümüzle ilgili kuruluşu gerçekleştirilen üç ayrı gurubun ortak çalışmalar içerisine girme kararı da önemli bir sonuç oldu. Önümüzdeki iki yurt dışı fuarında bu guruplarla ortak çalışma içerisine gireceğiz. Toplantımıza katılarak fikirlerini bizlerle paylaşan Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Sayın Tarık Sönmez ve ekibine teşekkür etmek istiyoruz."

Ekonomi Bakanlığı Genel Müdürü Tarık Sönmez'in başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Genel Müdür Yardımcısı Salih Çiçek, Tarımsal Ürünler Daire Başkanı Tayfun Kılıç, MBTG Başkan Ahmet Tiryakioğlu, Başkan Yardımcısı Şahin Batallı, Muhasip üye Abdurrahman Avcı, Selami Memiş, İbrahim Sarı, Celal Kadooğlu, Salih Özmen, Fahrettin Ulusoy, Aydın Soyyiğit ve Gurubun Sekreteryasını yürüten Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nden Genel Sekreter Salim Kocaer ve Şef Bülent Kayalı katıldı.

MBTG fuarlarla ilgili ilk sınavını 6-9 Eylül 2012 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek World Food İstanbul Fuarında verecek. 6-9 Eylül 2012 tarihleri arasında İstanbul'da CNR Fuar Merkezi'nde düzenlenecek World Food İstanbul Fuarı'na 48 metrekarelik ve özel olarak yaptırılan bir stantla katılacak olan MBTG, ilk fuar katılımını da İstanbul'da gerçekleştirmiş olacak. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekonomi Bakanlığı İstanbul Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title