Haberler

Marmaris Belediye Meclisi Yeni Dönemin İlk Toplantısını Yaptı

Marmaris Belediye Meclisi, 30 Mart Yerel Seçimlerin ardından ilk kez toplandı.

Marmaris Belediye Meclisi, 30 Mart Yerel Seçimlerin ardından ilk kez toplandı.

Başkan Acar, Yeniden göreve gelen ve ilk kez seçilen meclis üyelerini tebrik etti. 15 gündem maddesiyle toplanan ve yaklaşık 4 saat süren meclis toplantısına CHP'den 18, AK Parti'den de 8 meclis üyesi katıldı.

12 Nisan Cumartesi günü saat 13.00'te başlayan meclis toplantısında Halil Gökovalı Birinci Başkan Vekili, Ali Fuat Fidan da İkinci Başkan Vekili seçildi. Meclis katipliği için Acar Ünlü ve Ayşe Karadoğan Asil Üyeliğe, Haluk Çiftçi ve Hasan Çelik de Yedek Üyeliğe seçildi.

Meclisin ikinci gündem maddesi için Hakkı Şevket Bayındır ve Arzu Girginç bir yıl süreyle encümen üyesi olarak seçildi. Bütçe Komisyonuna Hakkı Şevket Bayındır, Dursun Kaplan, Zeki Danışman ve Yeliz Kışlalı seçildi. İmar komisyonu üyeleri Arzu Girginç, İsmet Kamil Öner, Duran İlgün ve Hüseyin Öztürk getirildi.

Gündemin 5. maddesi olan MARTAB Marmaris Çevresi ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliğine üye seçimleri yapıldı. Gündemin 9. maddesinde de Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ın 2013 yılı çalışma raporu görüşüldü. Çalışma raporunu okuyan Başkan Ali Acar'ın ardından iktidar ve muhalefet meclis üyelerine söz verildi. Meclis 18'e 8 oy çokluğu ile çalışma raporunu onayladı.

Denetim raporu hakkında meclise Hakkı Şevket Bayındır bilgi verdikten sonra Belediye Başkan Yardımcısı aylık ödeneği 3 bin 650 TL, Meclis Başkan ve üyelerine huzur hakkı da 130 TL olarak belirlendi. Muğla Belediyesi yazısı nedeniyle gündeme alınan 2014 yılı bütçesi 113 bin 450 TL, 2015 yılı için 117 bin 988 bin TL ve 2016 yılı için de 122 milyon 707 bin TL olarak belirlendi.

Belediyede görevli 657 sayılı yasaya tabi olarak görev yapan devlet memurlarına sosyal denge tazminatı vermek için sendika ile sözleşme yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Fuat Fidan Ak Parti Marmaris Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title