Haberler

Mardin'de Eşler Arası İletişimde Temel İlkeler Konferansı

Mardin Müftülüğü ve Çankaya İlçe Müftülüğü'nün ortaklaşa düzenlediği “Kardeş Kadınlar Buluşuyor” projesi kapsamında konferans düzenlendi.

Mardin Müftülüğü ve Çankaya İlçe Müftülüğü'nün ortaklaşa düzenlediği "Kardeş Kadınlar Buluşuyor" projesi kapsamında konferans düzenlendi.

Mardin Müftülüğü Konferans Salonu'nda yapılan konferansa İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Artuklu İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz'in eşi Vehibe Cengiz, Vali Yardımcısı Hüseyin Avcı'nın eşi Ebru Avcı, Çankaya Müftülüğü'nde görevli, Proje Koordinatörü Vaize Sedide Akbulut, Vaiz Kerim Şükrü Ünlü, Vaize Peyman Ünügür, Kur'an Kursu öğreticileri Kadriye Lale, Hatice Ködek, Nurdane Güler, Mardin'de görev yapan Kur'an Kursu öğreticileri, öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Kadınlara yönelik bir program olması nedeniyle, kısa bir açılış konuşması yapan Müftü Dursun Ali Coşkun "Bu programın hazırlanmasında değerli Valimiz Dr. Ahmet Cengiz ve eşi Vehibe Cengiz'in büyük katkıları olmuştur. Katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Mardin ve ilçelerinde yoğun bir faaliyet içerisinde olan Çankaya Müftülüğü'nde görevli hocalarımın harcadıkları mesai ve gösterdikleri çabayı takdir ediyor ve konferansın hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından söz alan Vaize Sedide Akbulut "Eşler arası iletişimde temel ilkeler" konferansına başladı. Çankaya Müftülüğü'nde Vaize olarak görev yapan Sedide Akbulut; "Evlilik nikahla başlayan ve belki cennete kadar sürdürülebilecek olan bir birlikteliktir. Bu yolculukta eşlerin önünü aydınlatacak, yükünü hafifletecek ilke ve uyarılara örnek ve modellere ihtiyacı vardır. Kur'an'ı yol haritası kılarak Hz. Peygamber'in en güzel örnekliğinden yararlanıp bu yolu yürümeye hem bizim hem çocuklarımızın hem de toplumumuzun acil ihtiyacı vardır. Bunu başarabilmek için, bu ilkeler doğrultusunda aile hayatımızı devam ettirirken ihtiyacımız olan kavli duayı da unutmayalım. Bugün modern psikoloji ailenin geometrik tanımını yaparken birbirine paralel iki düzlem değil, eşkenarlı üçgen ifadesini vurgular. Birincisinde aileyi oluşturan tutumlar birbirine dayanmazken üçgende birbirine dayanılarak oluşturulmuş bir başka ifadeyle kafa kafaya vermiş iki dayanak ailenin çatısını oluşturmuştur. Baş başa veren başlar tek bir baş gibi olur. Bereket ise bu başların beraberliğindedir. Ailenin en önemli özelliği, onun, huzurun fedakarlığın, teslimiyetin, sıcaklığın ve rahatlamanın yuvası oluşudur. Allah aile olmanın huzur ve sükun bulmayı bunun için de sevgi ve merhametin oluşmasını şart koşar" diye konuştu.

Konferans sonunda Vali eşi Vehibe Cengiz ve Vali Yardımcısı Hüseyin Avcı'nın eşi Ebru Avcı, Ankara'dan Mardin'e gelen katılımcılara günün anısına bir plaket takdim etti. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mardin Müftülüğü Ahmet Cengiz Çankaya Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title