Haberler

Manisa'da, 'Türkçe Tabela İstiyoruz' Kampanyası

Türkçenin Doğru Kullanımını Teşvik Etmek, Türk Dilinin Zenginliğini Kavratmak, Yabancı Kelime İçeren Tabelalar İçin Önlem Alınmasını Sağlamak Amacıyla Başlatılan €œtürkçemizin Gücü” Konulu Proje Çerçevesinde Başlatılan €œtürkçe Tabela İstiyoruz” Kampanyasına İlk İmzayı Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk Attı.

Türkçenin doğru kullanımını teşvik etmek, Türk dilinin zenginliğini kavratmak, yabancı kelime içeren tabelalar için önlem alınmasını sağlamak amacıyla başlatılan “Türkçemizin Gücü” konulu proje çerçevesinde başlatılan “Türkçe Tabela İstiyoruz” kampanyasına ilk imzayı Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk attı.

Karamanoğlu Mehmet Beyin 13 Mayıs 1277 tarihinde yayınladığı ve Türkçe'nin gelişmesinde önemli rol oynayan fermandan esinlenerek başlatılan proje Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) öğrencileri ile Dr. Ömer Faruk Meriç İlköğretim Okulu 2.kademe öğrencileri tarafından yürütülecek. CBÜ öğrencilerine Prof. Dr. Ayşe İlker ile Yrd. Doç. Ferhat Karabulut, Dr. Ömer Faruk Meriç İlköğretim Okulu öğrencilerine de Türkçe öğretmenleri Gülnihal Saygı ile Müdür Yardımcısı Tolga Elbirlik rehberlik edecek.

6-13 Mayıs tarihleri arasında 8 gün sürecek kampanyada 20 bin imza toplanması hedefleniyor. Kampanya süresince öğretmen ve öğrenciler kurumları ve işyerlerini dolaşarak imza toplayacaklar, 13 Mayıs Dil Bayramı gününde Manolya Meydanı'nda kuracakları stantda Manisalılar'ın desteğini almaya çalışacaklar. Kampanya sonunda toplanan imzalar Manisa Belediye Başkanlığı'na sunulacak ve tabelasında yabancı kelime bulunan işyerlerine değişik yaptırımlar talep edilecek, tabelası Türkçe olan işyerlerine de vergi indirimi istenecek. İsmi Türkçe olan işyerlerine de Teşekkür Belgesi verilecek.

Başlatılan kampanya hakkında Prof. Dr. Ayşe İlker ve Dr.Ömer Faruk Meriç İlköğretim Okulu Müdürü Ayşen Oğuz'dan bilgi alan Vali Öztürk, kampanyayı yürekten desteklediğini belirterek, “Türk Milleti kendi öz değerlerinin kıymetini bilse, çok daha farklı yerlere gelirdi” dedi. Vali Öztürk, giydiğimiz pek çok kıyafetin üzerinde yabancı dilde yazılar olduğuna ve kimsenin ne yazdığını bilmediğine dikkati çekerken, “İngilizce bilmeyenler telaffuz dahi edemiyor. Bu durumda hem utanıyor, hem eziklik duyuyoruz” dedi. Vali Öztürk'ün duyarlılığına karşılık kampanyada görev alan Dr. Ömer Faruk Meriç İlköğretim Okulu 6/B sınıfı öğrencisi Melek Karaman, “Sayım Valim, ben sizi anladım. Elimizde olan değerleri koruyacağımıza söz veriyorum” diyerek duygularını dile getirdi. Vali Öztürk, öğrencilerden kağıt tasarrufuna dikkat etmelerini, evlerde de elektrik, su kullanımında tasarrufa özen göstermelerini istedi.

(ÖA) 06.05.2008 16:49 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title