Haberler

Manisa'da 399 Okul Beyaz Bayrak Sahibi

Manisa’da gerekli şartları taşıyan 95 okul daha Beyaz Bayrak almaya hak kazanarak toplamda il genelinde 399 okul beyaz bayrak sahibi oldu.

Manisa'da gerekli şartları taşıyan 95 okul daha Beyaz Bayrak almaya hak kazanarak toplamda il genelinde 399 okul beyaz bayrak sahibi oldu.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2006 yılında imzalanan protokol kapsamında uygulanmaya başlanan Beyaz Bayrak İşbirliği protokolünde yer alan şartları taşıyan 95 okul daha Beyaz Bayrak almaya hak kazandı. Manisa'da 2006-2015 yılları arası 306 okul Beyaz Bayrak almaya hak kazanırken, şartları taşımayan 2 okulun da Beyaz Bayrakları iptal edildi. Manisa'da toplamda 399 okul Beyaz Bayrak sahibi oldu. Beyaz Bayrak İşbirliği protokolüyle öğrencilerin beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerin hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimini sürdürmesi amaçlanıyor. Okullar tarafından yapılan başvurular sonucunda oluşturulan denetleme komisyonları, başvuru yapan okullarda denetlemelerini tamamladı. Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullar için Manisa İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda tören düzenlendi. Törene Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Ödül töreninde konuşan Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin daha temiz, daha hijyenik, daha sağlıklı okullarda yetişmeleri için Sağlık Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız arasında yapılan bir protokol çerçevesinde, Beyaz Bayrak Projesi başlatıldı. 2006 yılından 2015 yılına kadar ilimizde 306 okul beyaz bayrak almaya hak kazandı. Beyaz Bayrak bir kez alınınca o sürekli devam etmiyor. Yine her yıl denetimler devam ediyor. Eğer gerekli şartları kaybeden okulların Beyaz Bayrakları geri alınıyor. Bu çerçevede de ilimizde iki okulumuz bu şartları sağlamadıkları için bu hakları kaybetmiş oldular. Tabi ki bütün anne babalar, çocuklarını beslenme dostu okul, Beyaz Bayrak almış okullarda okumasını arzu ederler. Bundan sonraki süreçlere okul idarelerine de velilerden baskı olacaktır. Onlar da 'Bizim çocuklarımız bu şartlarda okullarda okusunlar' diye talep olacaktır. Bu da daha sağlık nesillerin yetişmesinde bize bir imkan sağlayacaktır" dedi.

Tay'ın ardından konuşan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ise "Biz eğitimciler olarak, bize emanet edilen neslimizin her şeyiyle en ayrıntılı bir şekilde ilgilenmek onları geleceğe sıhhatli afiyetli bir şekilde çağın gerekli bilgi ve donanımını yükleyerek hayata hazırlama gibi bir sorumluluğumuz var. Bize emanet edilen yavrularımızı hijyen noktasında da koruma gibi bir sorumluluğumuz var. Onları temiz sınıflarda temiz koridorlarda, temiz bahçede, temiz lavaboda, tertemiz kantinlerde eğitim görmelerini sağlama gibi bir sorumluluğumuz var" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullara, sertifikaları, pirinç levhaları ve Beyaz Bayrakları teslim edildi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Recep Dernekbaş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title