Haberler

Mamaklı Gençler Feza Gürsey Bilim Merkezi'ni Gezdi

Mamak Nene Hatun Bilgi Evi'nde eğitim desteği alan 30 öğrenci, sosyal ve kültürel geziler kapsamında Feza Gürsey Bilim Merkezi'ni gezdi.

Geziye katılan Mamaklı öğrenciler, ezberlerinin dışına çıkarak deneysel gözlemlerde bulundu. Fen bilgisi, fizik, kimya gibi derslerde teorik olarak gördükleri birçok konuyu deneysel ortamda uygulamalı olarak inceleyen öğrenciler, özellikle artı ve eksi kutupların anlatıldığı bölümle ilgilendiler. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokul ve lise öğrencilerine tavsiye edilen Feza Gürsey Bilim Merkezi'ne ilk defa geldiklerini dile getiren öğrenciler, "Hem eğlendik hem de öğrendik. Başkanımıza ve öğretmenlerimize gezilerden dolayı teşekkür ediyoruz" dediler.

Nene Hatun Bilgi Evi öğretmenleri, öğrencilere gezi için farklı seçenek sunduklarını ancak en çok talebin Feza Gürsey Bilim Merkezi'ni gezmek yönünde geldiğini söyledi.

Öğrencileri sosyal ve kültürel geziler düzenleyerek motive ettiklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Bu tür geziler hem öğrencilerimizin hoş vakit geçirmelerini sağlıyor hem de zor olan dersleri uygulamalı görerek daha iyi anlıyorlar. Feza Gürsey Bilim Merkezi'ni ziyaret eden öğrenci arkadaşlarımız teorik derslerini pratikle güçlendirdiler" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Feza Gürsey Nene Hatun Mamak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title