Haberler

Lys Sonuçlarında Bartın Türkiye Birincisi Oldu

16-17 ve 23-24 Haziran tarihlerinde yapılan 2012 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçları açıklandı.

16-17 ve 23-24 Haziran tarihlerinde yapılan 2012 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçları açıklandı. Puan türlerine göre LYS'de en başarılı il, Bartın oldu.

Bartın Valisi İsa Küçük, yaptığı değerlendirmede başarının tesadüf olmadığını ve son 6 yıllık istikrarlı bir çalışmanın ürünü olduğunu belirtti. Vali Küçük, "Bartın 2006 yılında ÖSS illere göre sınav başarı sıralamasında Eşit Ağırlık Puan ortalamasına göre 40., sayısal ağırlıklı puan ortalamasına göre 53., sözel ağırlıklı puan ortalamasına göre de 20. sıralardan Türkiye birinciliği ve ikinciliği elde etmiştir. Eğitimde bu büyük gelişme idarecilerin, öğrencilerin ve velilerin büyük emeği ve gayreti bulunmaktadır. Okullardaki fiziki durumların güçlendirilmesi, modern ve donanımlı hale getirilmesi, kırsal kökenli öğrencilerin kent içinde barındırılması konusuna özel önem verilerek sağlıklı ortamda barınmalarının temin edilmeleri, eğitimde iyi bir kalitenin yakalanabilmesi için dersliklerde öğrenim gören öğrenci sayısının azaltılması, ortaöğretimde kıdemli branş öğretmenlerinin atanması azami fayda sağlamış, eğitim kurumları arasındaki daha başarılı olma yarışı bu sonucu sağlamıştır" dedi.

Bartın Valisi İsa Küçük, "Kamu kuruluşlarının kardeş okul kampanyası kapsamında bütün kamu kuruluşlarınca her öğretmenimizin, her okulumuzun, her yöneticimizin sorunlarıyla ayrı ayrı ilgilenildi. Daha önceki yıllarda yaptığımız gibi başarılı öğrencilerimizi yine Türkiye'mizin en güzel yörelerinde tatil yapma sözümüz vardı. Sözümüzü tuttuk. Bu bir ekip çalışmasıydı. Birinciliği bundan sonra kimseye kaptırmayacağız. Daha çok çalışacağız. Eğitime daha çok imkan sağlayacağız, daha çok destekleyeceğiz. Bartın'ın elde ettiği başarısında emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsa Küçük Türkiye Bartın Lys Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title