Haberler

Lice'de Yaşanan Gelişmeler

HDP Eş Genel Başkanları Tuncel, Kürkçü, HDP Milletvekili Ata, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Kışanak ile Anlı, Lice'deki olaylarda hayatını kaybeden Ramazan Baran'ın taziyesine katıldı.

HDP Eşbaşkanları Sabahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü, HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı Lice'deki olaylarda hayatını kaybeden Ramazan Baran'ın taziyesine katıldı.

Yazkonaklılar Yardımlaşma ve Taziyeevi'ndeki ziyaretinde konuşan HDP Eşbaşkanı Tuncel, yaşamını yitirenlerin arkasından konuşmanın zor olduğunu söyledi.

Kürtlerin savaş istemediğini belirten Tuncel, "Halkımızın talebi barıştır. Barış adı altında hergün bize zulmü dayatanlar, hergün yaşam alanlarımızı elimizden alanlar, karakol yapanların barışı, bizim barışımız değildir" dedi.

Demokratik siyasetin önünün açılmasını istediklerini anlatan Tuncel, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

"Bu sürecin bozulmaması için direniyoruz. Türkiye kamuoyunun bunu görmesi gerekiyor. Kürtler barış için bile direnmek zorunda. Kendini anlatmak için direnmek zorunda. Artık yeter. Her defasında gençlerimizi toprağa gömmek istemiyoruz. Gidip mezarı başında dua okumak istemiyoruz. Gençlerimizin yaşamasını istiyoruz. Barış için direneceğiz. Biz yaşayacaksak insan gibi yaşayacağız. Dilimizle, kültürümüzle yaşayacağız." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Ertuğrul Kürkçü Sabahat Tuncel Lice Yerel Haberler

Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

ABD Başkanı Biden: İsrail, Hamas'a yeni bir kapsamlı ateşkes önerisi sundu

ABD Başkanı Biden: İsrail, Hamas'a yeni bir kapsamlı ateşkes önerisi sundu

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

İsrail Başbakanı Netanyahu, harita krizi sonrası Fas'tan özür diledi

İsrail Başbakanı Netanyahu, harita krizi sonrası Fas'tan özür diledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title