Haberler

Kütahya'da '28 Şubat Davasına Müdahil Olma' Platformu Kuruldu

Kütahya'da, 28 Şubat postmodern darbesinin yargılamasına müdahalede bulunmak amacıyla bir platform kuruldu.

Kütahya'da, 28 Şubat postmodern darbesinin yargılamasına müdahalede bulunmak amacıyla bir platform kuruldu.

Platformun, 28 Şubat döneminde çeşitli mağduriyetler yaşayan kişilere ulaşıp, bu kişilerin avukatlar aracılığıyla 28 Şubat davasına müdahil olmasını sağlamayı ve darbe karşıtı tavır almayı amaçladığı bildirildi. Oluşturulan platformla ilgili açıklama yapan platform üyesi avukat İshak Gazel, 28 Şubat sürecinde bütün bir ülkenin mağdur olduğunu söyledi. Gazel, "Yargılamaya müdahale talebinde bulunanların bu tavırlarının bir hak arama ve cesaret işidir. Haksız yargılamaya tabi tutulan, haksız bir şekilde gözaltına alınan ve tutuklanan, yargılandığı davalardan beraat eden veya 28 Şubatın özel şartları içerisinde yargılanıp mahkumiyet alanların, haksız bir şekilde üniversite sınavına girişte puanları kırılan ve bir üniversiteye yerleşemeyen veya muadilleriyle aynı netleri çıkarmasına rağmen, daha düşük bölümlere yerleşen imam hatip lisesi mezunlarının, başörtüsü nedeniyle üniversite veya lise eğitimine devam edemeyen kız öğrencilerin, dindar kimlikleri sebebiyle, ordu başta olmak üzere devlet kurumlarından atılan veya haksız bir şekilde tayinleri çıkartılan devlet memurları bu darbeden daha şiddetli bir şekilde mağdurlar. Bu kişilerin mağduriyetlerini ifade eden kısa bir metinle, platforma mail aracılığıyla ulaşması ve telefon numarası bırakmaları halinde kendilerine hukuki yardımda bulunulacaktır" diye konuştu.

Önümüzdeki haftadan itibaren 28 Şubat davasına müdahale talebinde bulunulacağını açıklayan platform, konu üzerinde toplantılar düzenlemeye devam edeceklerini, ortak mail adresinin ise yirmisekizsubatmagdurlari@outlook.com olarak belirlendiğini ifade etti.

Diğer yandan Avukat Hüseyin Baykal, Tahsin Çelik, Ahmet Meşe, Avukat İshak Gazel, İbrahim Gün, Coşkun Uzun, Salih Çakır, Serhan Dayanç, Mustafa Akın, Avukat Şakir Ünal ve Avukat Ahmed Fuad Durmaz'dan oluşan platforma, AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu da destek verdiğini açıkladı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

ishak gazel 28 şubat kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title