Haberler

Kumru'da "Okullar Hayat Bulsun" Protokolü İmzalandı

Ordu'nun Kumru ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Okullar Hayat Bulsun Projesi" protokolü imzalanarak yürürlüğe girdi.

Ordu'nun Kumru ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Okullar Hayat Bulsun Projesi" protokolü imzalanarak yürürlüğe girdi.

Tüm Türkiye'de halkın eğitim kurumlarından daha fazla yararlanması amacıyla başlatılan proje çerçevesinde Kumru İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kumru Belediyesi, Yukarıdamlalı Belediyesi ve Orman İşletme Şefliği arasındaki protokol, Kumru Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda imzalandı. Törene Kumru Kaymakamı Ömer Said Şahin, Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Ütü ve Orman İşletme Şefi Süleyman El katıldı. Proje kapsamında okulların bahçelerinin düzenlenmesi, ağaçlandırılması, okulların eğitim ve öğretim saatleri dışında hafta sonları ve yaz aylarında velilerin ve mahallelinin hizmetine açılması amaçlanıyor.

Protokol imzalanması sebebiyle bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Ütü, "Okullar Hayat Olsun Projesi, okulların kültür, eğitim, sanat ve spor alanında mahalle sakinlerine açılması için uygulamaya konulan bir projedir. Okulların, sadece öğrencilerin değil bütün toplumun öğrenme merkezleri haline dönüşmesi için yapılan bir çalışmadır. Proje kapsamında bilgisayar laboratuarları ve kütüphaneler birleştirilecek, öğrencilerin ve velilerin en kolay şekilde ulaşabileceği mekanlar olarak, kapısı her zaman açık olacak. Ders saatleri ve hafta sonları veliler buradan yararlanabilecekler. Bu projeyle kütüphaneleri ve bilgisayarları halka yakınlaştırıyoruz. Aynı zamanda bu projeyle çocuklarımız internet kafelerden kurtulmuş olacak. Okul bahçeleri sert zemin olmaktan çıkarılacak, öğrencilerin ve mahalle halkının dinlenebilecekleri ve spor yapabilecekleri uygun mekanlar haline dönüştürülecektir. Daha çok estetik ve orman işletme şefliğimiz sayesinde daha çok yeşil alan üreteceğiz. Bu proje özellikle bazı şehirlerin sıkışmış ve bunalmış havasını değiştirecek ve rahat bir nefes almasını sağlayacaktır" dedi.

Tören daha sonra ilgili kurumların protokolü imzalamasıyla sona erdi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

türkiye Kumru Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title