Haberler

Kumluca Tarihine Yürüdü

Kumluca Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen ve "Kumluca Tarihine Yürüyor" sloganıyla gerçekleştirilen "Cumhuriyet Yürüyüşü" yağmurlu havaya rağmen vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Kumluca Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen ve "Kumluca Tarihine Yürüyor" sloganıyla gerçekleştirilen "Cumhuriyet Yürüyüşü" yağmurlu havaya rağmen vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Kumluca Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ile Sarıkavak Mahallesi Muhtarlığının birlikte organize ettiği "Kumluca Tarihine Yürüyor" sloganlı Cumhuriyet yürüyüşüne yaklaşık 300 kişi katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan yürüyüşe Kaymakam Polat Kara, Garnizon Komutanı Jandarma yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Emniyet Müdürü Mustafa Karaarslan, daire amirleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş güzergahı boyunca polis ve zabıta ekiplerini yol güvenliği aldığı yürüyüşe katılanlar, Sarıkavak Mahallesi girişinde Mahalle Muhtarı Niyazi Karakaya ve mahalle sakinleri tarafından davul zurna ile karşılandı. Yaklaşık beş kilometrelik yürüyüş sonunda yürüyüşe katılanlara, mahalleliler tarafından hazırlana kahvaltılıklar ikram edildi.

Burada konuşma Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçenin doğal güzelliklerini keşfetmek amacıyla geçen yıl başlattıkları keşif yürüyüşlerine bu yıl da devam ettiklerini söyledi.

Yürüyüşün Cumhuriyet etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildiğini ifade eden Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Bundan önce, Cumhuriyet yürüyüşü, Rhodiapolis, Ortaköy, Erentepe ve Gelidonya Feneri'ne keşif yürüyüşleri yapmıştık. Halkımızın ilgisi ve talepleri doğrultusunda bu defa ilçemizin ilk yerleşim yeri olan Sarıkavak Mahallemize yürüyüş düzenledik. Yağmura rağmen bizleri yalnız bırakmadınız. Misafirperverlikleriyle yürüyüşümüze katılanları ağırlayan Sarıkavak Mahallesi sakinlerine ve yürüyüşüme katılan vatandaşlarıma teşekkür ediyorum."

Konuşmanın ardından Kaymakamı Polat Kara ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından yürüyüşe katılanlara Türk bayrağı dağıtıldı.

Sarıkavak Mahallesi Muhtarı Niyazi Karakaya da yürüyüşe katılanlar ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Yerel

Hüsamettin Çetinkaya Kumluca Belediyesi Mustafa Karaarslan Polat Kara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title