Haberler

Kumluca'da Seraların Olumsuz Hava Şartlarından Etkilenmesi

Kaymakam Baştürk, kuvvetli rüzgar ve dondan etkilenen çiftçileri ziyaret etti.

Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, kuvvetli rüzgar ve dondan etkilenen çiftçileri ziyaret etti.

Baştürk, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adem Aydın ile olumsuz hava şartları sonucu seralarında zarar oluşan çiftçileri ziyaret ederek, "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

İlçede olumsuz havanın etkisinin sürdüğünü ifade eden Baştürk, vatandaşların kendi imkanlarıyla olumsuz hava şartlarına karşı mücadele ettiklerini söyledi.

Zarar gören çiftçilerin en çok elektrik kesintilerinden şikayette bulunduklarını anlatan Baştürk, konuyla ilgili elektrik dağıtım şirketi yetkilileriyle görüşme yapacaklarını belirtti.

Yurt genelinde olduğu gibi ilçede de akşamları hava sıcaklığının sıfır derece ve daha aşağılara düştüğünü bildiren Baştürk, "Bu durumdan örtü altı üretimimiz olumsuz etkilendi. Soğuk ve rüzgarın etkili olması, zararı artırdı. Seraların plastikleri yırtıldı, ürünleri don vurdu. Kaymakamlık olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileriyle hasar yaşanan alanlarda incelemeler yapıyoruz" dedi.

Hasar tespitlerinin tamamlanmasının ardından neler yapılabileceğini değerlendireceklerini dile getiren Baştürk, don ve fırtına zararlarının TARSİM kapsamında olmadığını bildirdi.

Aydın da yaşanan zararın devam etmesinden dolayı henüz kesin bir zarar söylemenin mümkün olmadığını söyledi. Gerçek hasarın olumsuz hava şartlarının sona ermesinden sonra netleşeceğini ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Fırtına ve don zararları TARSİM kapsamındadır ancak şu ana kadarki tespitlerimizde, zarar gören alanlarımızın hiçbirinde sigorta mevcut değil. Çiftçilerimizin böyle bir durumdan etkilenmemeleri için seralarını, ürünlerini mutlaka yüzde 50'si devlet tarafından karşılanan tarım sigortası yaptırmaları gerekiyor."

Sarıcasu köyü muhtarı Mustafa Tüfekçi ise seralardaki ürünlerini dona karşı korumak için soba ve yağmurlama sistemi kullandıklarını, olumsuz havayla ilçede yaşanan elektrik kesintilerinin, seralardaki zararı artırdığını anlattı. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Adem Aydın Kumluca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title