Haberler

Küçükler Basketbol Yarı Final Müsabakaları Başladı

Küçükler Basketbol Yarı Final Müsabakaları, Yenişehir Merkez Spor Salonunda Yapılan Açılış Programı ile Başladı.

Küçükler Basketbol yarı final müsabakaları, Yenişehir Merkez Spor salonunda yapılan açılış programı ile başladı.

Açılış programına Vali Can Direkçi, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler, Gençlik Spor İl Müdürü Abdülkadir Çetin ve veliler katıldı.

11 ilden 8 kız, 8 erkek Basketbol takımı olmak üzere toplam 16 takımın katıldığı yarı final müsabakaları, Cumartesi günü sona erecek. Yenişehir Merkez Spor salonunda yapılan açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Hemen ardından İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Kaya kısa bir konuşma yaptı. Kaya konuşmasında, "13-17 Mayıs 2008 tarihleri arasında sürecek olan organizasyonda 11 farklı ilimizden 8 kız, 8 erkek toplam 16 takım müsabaka yapacak, yarı final 1. ve 2.si olan takımlar 3-7 Haziran 2008 tarihleri arasında Trabzon'da yapılacak olan Türkiye Birinciliği müsabakalarında illerini temsil edeceklerdir" dedi.

Açılış programına katılan Vali Can Direkçi ise yaptığı konuşmada, "Karabük'e 11 ilden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen okullarımızı Batı Karadeniz'in özellikli illerinden biri olan Karabük'te ağırlamaktan çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. 5 gün boyunca basketbol adına size öğretmenlerinizin öğrettiği hünerleri, yarışma ruhunu en iyi şekilde spor salonlarına yansıtmaya çalışacaksınız. Ama bizim gözettiğimiz asıl konu, Karabük'te bu spor salonlarında güzel dostluklar ve sevgi ortamı oluşmasıdır. Sizlerin birbirinize olan sevgi ortamının bu salonlarda kaynaşmasını görmek istiyoruz. Sporun özünü yansıtmanızı bekliyoruz. 5 gün boyunca buraya gelen konuklarımıza Karabük'ü tanıtmaya çalışacağız. Karabük 1937 yılında demir çelik fabrikalarının temelinin atılması ile oluşan genç bir Cumhuriyet kenti. Ama çevresindeki ilçelerde binlerce yıllık kültürel birikimi olan bir kent ve sizleri ağırlamayı bekliyor. Umarım ki Karabük'ün tarihini, doğasını, kültürünü çok iyi özümseyeceksiniz. Buradan ayrıldığınızda her biriniz birer Karabük hemşerisi olarak, turizm elçisi olarak gittiğiniz şehirlerde insanlarımızın Karabük'e gelmesini ve gezmesini sağlayacaksınız. Hepinize başarılar diliyorum ve sizleri Karabük'te görmekten duyduğum memnuniyeti bir kez daha dile getirmek istiyorum" diye kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Can Direkçi, yarı final müsabakalarına katılan takımların kaptanlarına birer plaket verdi.

(YE-ET-Y) 13.05.2008 17:21 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title