Haberler

Kruger, Nar ve Kurutmalıklara Hayran Kaldı

Kunste Der Berliner Akademie Konseyi Başkanı ve The Dark Horse Üniversitesi Kurucu Genel Müdürü Susanna Susara Kruger, 8.Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali'nde Oğuzeli Belediyesi'nin standına konuk oldu.8.Uluslararası...

Kunste Der Berliner Akademie Konseyi Başkanı ve The Dark Horse Üniversitesi Kurucu Genel Müdürü Susanna Susara Kruger, 8. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali'nde Oğuzeli Belediyesi'nin standına konuk oldu.

8. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali'nde Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'e 'Avrupa Sevgi ve Barışı' ödülünü takdim etmek üzere Gaziantep'e gelen Susanna Susara, Kruger, kentin gelenek görenek ve kültürel yapısıyla da yakından ilgilendi.

Oğuzeli'ne has nar, kurutmalık ve nar ekşisini yakından inceleyen Kruger'e, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin nar ikram etti ve Oğuzeli kültürünü anlattı.

Festivalde, Oğuzeli Belediyesi'nin standını ziyaret eden Susanna Susara Kruger, Başkan Öztekin'den kurutmalık ve narın hikayesini dinledi. Kruger'e elleriyle nar ikram eden Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, kurutmalığın özelliğini anlatarak, Gaziantep'in zengin mutfak kültüründen bahsetti.

Oğuzeli'nin kültürel değerlerini geniş bir şekilde anlatan Öztekin, "Yurt dışından gelen misafirlerimize ilçemizin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmaya gayret gösteriyoruz" dedi.

Narın tadını çok beğenen Kruger, nar ve kurutmalıkların önünde Başkan Öztekin ile beraber hatıra resmi çektirdi.

Kurutmalıkları dikkatle incelerken, Başkan Öztekin'in ikram ettiği narı çok beğendiğini ifade eden Kruger, "Gerçekten çok güzel. Bu arada dolmada ilk kez yedim. Güzel bir kültür. Yaşatılması da ayrı bir güzel. Belediye Başkanımıza misafirperverliği nedeniyle teşekkür ediyorum. Türkiye zaten hep misafirperverliğiyle örnek olmuştur. Narı ve dolmayı gittiğimde arkadaşlarıma anlatacağım" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Asım Güzelbey Bekir Öztekin Gaziantep Oğuzeli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title