Haberler

Köyüne Dönen Gençlere Genç Çiftçi Projesinden 30 Bin Lira

Bartın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda Girişimci, Güvenilir, Güçlü, Gönüllü ve Genç (5G) Çiftçi Projeleri Kırsal Kalkınma Desteği Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bartın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda Girişimci, Güvenilir, Güçlü, Gönüllü ve Genç (5G) Çiftçi Projeleri Kırsal Kalkınma Desteği Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram gerçekleştirdi. Bayram, "2016 yılında başlatılan Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi uygulaması 31 Mart tarihi itibariyle tebliğ yayınlandı. Bakanlar Kurulu Kararı gereği 2016-2018 yıllarını kapsayacak şekilde genç çiftçi projelerine 30 bin TL hibe verilmesini öngören Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programına 2017 yılında da devam edilecek. Özellikle siz değerli girişimci kardeşlerimden geçen yıl yoğun bir katılım vardı. Bu yıl da yoğun bir katılım var. İlginizden ve katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İl Müdürlüğü olarak tarımın geliştirilebilmesi için çalıştıklarını belirten Bayram, "Tarımın geliştirilebilmesi için desteklerimiz büyük öneme sahip. Bunlardan bir tanesi de bugün anlatacağımız destekleme uygulaması. Genç çiftçilerimize 30 bin TL hibe desteği verilecek. Yalnız destekleme nakit olarak yapılmıyor. Projeniz kapsamında yaptıklarınızı faturalandırıyorsunuz. Biz bunun ödemesini yapıyoruz. Bu yıl da bu şekilde uygulanacak. Müracaatlarımız 7 Nisan Cuma günü başladı. Bugün ilk müracaat günü. Başvuracak arkadaşlarımızın internetten basit formlar var. Onları doldurmaları gerekiyor. Başvuru yapmak çok basit. Son müracaat tarihi 5 Mayıs'tır. Müracaat edenler arasında bilgisayarın yapacağı puanlama ile genç çiftçilerimiz tespit edilecek. Daha sonra sözleşme imzalayıp uygulamaya koyuyor. Bu uygulamalar bizim en önemli desteklerimizden bir tanesi. İnşallah ilimize hayırlar getirmesini diliyorum" diye konuştu. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdulsetter Bayram Bartın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title