Haberler

Köylerde Eğitim ve Hizmet Projesi

İl Özel İdaresi himayesinde, GAP İdaresi, Kilis ÇATOM’un koordinasyon ve işbirliğinde ‘Köylerde Eğitim ve Hizmet Projesi’ uygulandı.

İl Özel İdaresi himayesinde, GAP İdaresi, Kilis ÇATOM'un koordinasyon ve işbirliğinde 'Köylerde Eğitim ve Hizmet Projesi' uygulandı.

Köylerde yaşayan kadın, çocuk, yaşlı ve engelli gibi toplumun öncelikli kesimlerinin yaşam standartlarının yükseltilmesi, bu kesime götürülen hizmetlerin kalitesinin arttırılması, kırsalda ulaşamadıkları ihtiyaçların yerinde giderilmesi ve vatandaşın kamuya erişiminin kolaylaştırılması amacıyla İl Özel İdaresi himayesinde, GAP İdaresi, Kilis ÇATOM'un koordinasyon ve işbirliğinde 'Köylerde Eğitim ve Hizmet Projesi' uygulandı.

Bu kapsamda köydeki sorunlar yerinde tespit edilerek, devlet ve vatandaş arasındaki diyalogun geliştirilmesi sağlanmış, vatandaşların istek ve taleplerine uygun şekilde kamu hizmeti alabilmesi için rehberlik edilmiş, sağlıklı yaşam konusunda vatandaşın bilinçlendirilmesi ve daha birçok konuda bilgi verilmesi amacıyla 16 köyde çalışma yapılmış ve toplamda köylerde yaşayan kadın, çocuk, yaşlı ve engelli gibi toplumun öncelikli kesimlerini kapsayan bin kişiye ulaşılarak proje başarı ile sonlandırıldı. Projenin uygulanmasında kamu kurum ve kuruluşlarından personeller, görev alanlarıyla ilgili konularda vatandaşı bilgilendirdi.

Bu doğrultuda Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ın eşi Dr. Ayşe Tapsız, özellikle köydeki programlarla vatandaşların bilgilendirilmesi, ekibin moral ve motivasyonu, çalışmaların koordinasyonu, yaşlı, muhtaç, öğrenci, genç ve her kesimdeki insanların sorunlarına eğilmesine katkıda bulundu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, çalışmaların son derece yapıcı ve vatandaşlar tarafından çok büyük teveccüh gördüğünü belirterek, "Bu projenin yürütülmesinde desteğini esirgemeyen, başta Vali Süleyman Tapsız ve eşi Dr. Ayşe Tapsız olmak üzere GAP İdaresine, İl Özel İdaresine, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Müftülük, Sağlık, Milli Eğitim, Sosyal Yardımlaşma ve ÇATOM kurum yönetici ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz" dedi. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Tapsız Ayşe Tapsız Kilis Yerel Haberler

Pendik'te kan donduran olay! İki ayrı çöp konteynerinde parçalanmış erkek cesedi bulundu

Pendik'te kan donduran olay! İki ayrı çöp konteynerinde parçalanmış erkek cesedi bulundu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

İsrail saldırısında masum siviller diri diri yanarken ABD'den tek cümlelik açıklama geldi

İsrail saldırısında masum siviller diri diri yanarken ABD'den tek cümlelik açıklama geldi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title