Haberler

Korkuteli'nde Eski Pazaryerinin Yıkımına Başlandı

Mülkiyeti Korkuteli Belediyesinin Olan Açık Pazaryerinin Yerine Yapılacak Olan Çok Amaçlı Kapalı Pazaryeri ve Otopark Yapımı İçin Çalışmalara Başlandı.

Mülkiyeti Korkuteli Belediyesinin olan açık pazaryerinin yerine yapılacak olan çok amaçlı kapalı pazaryeri ve otopark yapımı için çalışmalara başlandı.

Ocak ayında protokolü Korkuteli Belediye Başkanı Adnan Uğurlu ve Antalya semt pazarcılar odası başkanı İsmail Öz arasında yapılan kapalı pazaryerinde yıkım çalışmalarına başlandı.

Korkuteli Belediyesi Kiremitli Mahallesi'nde bulunan ve imar planında Pazaryeri olarak ayrılmış alanda, yeni yapımına başlanacak olan ve yaklaşık 280 pazarcı esnafın ile 500 araçlık otoparkını da bünyesinde barındıracak olan Kapalı Pazaryeri Kompleksi 8 ay içinde tamamlanacak.

Kapalı Pazaryeri Kompleksi protokolünde konuşan Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, "Oda inşaatı bir toplu işyeri yapı kooperatifi marifetiyle yapacaktır.Belediye inşaata hiçbir şart ve durumda ayni ve nakdi maddi katılımda bulunmayacaktır. Kapalı Pazar yeriyle ilgili yapılan maliyet analizleri sonucu çıkarılan bedel, hak sahiplerine işgal edecekleri alanlara ve niteliğine göre yansıtılacak ve bu bedel üyelerden kooperatifçe tahsil edilecektir. Kapalı pazaryerinde hak sahibi olacak esnaflar, Belediye ve Oda mutabakatı ile belirlenecektir. Hak sahibi olacak esnaflar tespit edilirken kalkacak olan pazara hali hazırda çıkmakta olan esnafa öncelik tanınacaktır. Hak sahiplerinin ikametgah ve kimlik bilgileri pazaryeri faaliyete geçmeden önce Belediye Zabıta Amirliği'ne teslim edilecektir. Hak sahiplerinin yer tespiti, noter huzurunda kura ile yapılacaktır. Belediye, söz konusu pazaryerinin inşaatının tamamlanmasıyla birlikte, ilçede Salı günü öğleden sonra ve Çarşamba günleri kurulmakta olan sokak pazarını kaldırarak yeni yapılan kapalı pazarın daha sistemli ve verimli çalışmasını sağlayacaktır" dedi.

(AD-AT-Y) 16.03.2008 11:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title