Haberler

Kocagürlü Çocuklar Sinemayla Tanıştı

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kocagür Mahallesi’nde yaşayan çocuklar, Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından düzenlenen organizasyon sayesinde sinemayla tanıştı.

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Kocagür Mahallesi'nde yaşayan çocuklar, Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından düzenlenen organizasyon sayesinde sinemayla tanıştı.

Sinemayla tanışma fırsatı bulamayan Kocagür İlkokulu anasıfı ve 1. sınıf öğrencileri, AGC ile bir alışveriş merkezinin katkılarıyla gerçekleşen sinema etkinliğinde dakikalar yaşadı. Daha önce imkansızlıklar nedeniyle sinemaya gidemeyen çocuklar için gerçekleştirilen faaliyet ile toplam 29 Kocagürlü öğrenci sinemayla tanıştı. Değişik bir ortamla karşı karşıya kalan ve heyecanlı dakikalar geçiren çocuklara, film öncesi patlamış mısır ve meyve suyu da ikram edildi. Sinema salonuna girdikleri an itibariyle hayretler içerisinde kalan çocuklar vizyonda olan Sindirella filmini izledi.

Gerçekleştirilen projeye diğer sivil toplum kuruluşlarının da destek vermesini isteyen AGC Başkanı Suat Deniz, "Bu kadar anlamlı bir günde Kocagürlü çocukların sinemayla tanışması ve o yüzlerindeki mutluluğu görmek bizleri çok sevindirdi. Kocagür'ün durumunu herkes biliyor. Kocagür'ün biraz daha kalkınmaya, gelişmişliğe ve kültürel etkinliklere katılmasına daha çok ihtiyacı var. Bu parayla pulla ölçülecek bir şey değil. Burada önemli olan çocuklarımızın yüzündeki heyecanı ve mutluluğu görmekti. Bu etkinliğin tüm sivil toplum kuruluşlarına örnek olmasını istiyorum. Bu çocukların mutluluğu, heyecanı bizleri gerçekten sevindiriyor. Bu konuda bize destek olan ve katkı sağlayan Forum Aydın yetkililerine de teşekkür ediyorum. Biz bu projenin başlangıcını yaptık ve diğer sivil toplum kuruluşlarının devamını getirmesini istiyoruz" dedi.

"BU OLAY KOCAGÜR TARİHİNDE BİR İLK OLDU"

Kocagür tarihinde ilk olan bu organizasyonun düzenlenmesinde meği geçenlere teşekkür eden Kocagür İlkokulu ve Ortakolu Müdürü Zafer Çelik, "Bize bu imkanı sağlayan AGC ve alışveriş merkezine teşekkür ediyoruz. Bu olay Kocagür tarihinde bir ilk oldu. Çocuklarımıza hediye olarak her ay böyle bir etkinlik yapılmasını istiyoruz. Ömürlerinde sinemaya gitmeyen çocuklarımıza bugün güzel bir anı yaşatmayı hedefliyoruz. Ama sinema yüzü görmeyen birçok öğrencimiz daha bulunuyor. Tek istediğimiz bir öğrenci ömründe bir kez olsun sinema yüzü görsün" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title