Haberler

Kızılay'dan İmam ve Muhtarlara Eğitim

Manisa’nın Salihli ilçesinde Türk Kızılay’ı tarafından “Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi” ve “Afet Zararlarını Azaltma” programı çerçevesinde imam ve muhtarlara eğitim semineri verildi.

Manisa'nın Salihli ilçesinde Türk Kızılay'ı tarafından "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi" ve "Afet Zararlarını Azaltma" programı çerçevesinde imam ve muhtarlara eğitim semineri verildi.

Eğitim semineri Kültür Merkezi Salonu'nda imamlara, Öğretmen Evci'nde ise muhtarlara verildi. İlçe Kaymakam Ertan Peynircioğlu, İlçe Müftüsü Nurullah Sadıç, Manisa Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Ali İsmet Nardalı, Salihli Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Yardımcı Doçent Doktor Ufuk Berberoğlu, Salihli İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sezgin Güleç'in de yer aldığı seminerde eğitimi ise Türkiye Kızılay Derneği İzmir Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök tarafından verildi.

Kızılay'ın 148 yıllık bir yardım çınarı olduğunu dile getiren Gök, dünyanın her yerindeki yardıma muhtaç insanlara yardım elini uzattığını söyledi. Kızılay'ın ülkenin en önemli ihtiyaçlarından kan ihtiyacını karşıladığını ifade eden Gök "Biz gönüllülerin desteği ile gönülden çalışıyoruz" dedi. Kızılay olarak güvenli kan bulmak için çalıştıklarını belirten Gök "Çünkü belli hastalıklar kan yolu ile geçmektedir. Biz kan bulmak için değil, güvenli kan bulmak için çalışıyoruz. Ancak bizim Kızılay olarak gönüllü bağışçılarımızdan aldığımız kanların yüzde 99.9'u güvenilir durumdadır" dedi.

"SİZLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR"

İmamlara, öğretmenlere ve muhtarlara kan bağışı konusunda büyük görevler düştüğünü anlatan Gök, "Çünkü Kızılay olarak, Ramazan Ayı'nda kan sıkıntısı çekiyoruz. Bu sıkıntının yaşanmaması için, bağışçılarımızın bilinçlendirilmesi gerekiyor. Lütfen kan konusunda her zaman duyarlı olalım, öğretmen, mimar, doktor, imam, muhtar fark etmez, düzenli kan bağışında bulunalım" diye konuştu.

"KAN PARA VE GÜÇLE BULUNMAZ"

Ege Bölgesi'nde ihtiyaç olan 400 bin ünite kanın gönüllü bağışçılardan sağlandığına dikkat çeken Gök şunları söyledi:

"Yurdum insanı kan veriyor, kan ihtiyacı olan vatandaşımızda artık, kapı kapı dolaşarak, kan aramıyor. Çünkü Türkiye'nin kan ihtiyacını Kızılay karşılıyor. Para ile güçle bulunamayan tek şey kandır. Benim aradığım gibi, çocuklarımda kan aramasın. Kan konusunda duyarlı olalım. Bayrağımızın rengi kırmızı, kanımızın da rengi kırmızı, kanımızı ihtiyaç olan kim olursa olsun verirken, din, dil, ırk ayrımı yapmıyoruz." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gökay Gök Salihli Kızılay Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title