Haberler

Kırtasiyeciler, 'K' Tabelalarını Bu Ay Asmaya Başlayacak"

TÜKİD Başkanı Rozental: "Eylülde yüzerli gruplar halinde eğitimleri tamamlayan, işletmelerinde gerekli denetimler yapılan kırtasiyecilere hem belgeleri verilecek hem de 'K' tabelaları kırtasiyelerin kapısına asılmaya başlanacak"

ŞAHİN OKTAY - Tüm Kırtasiyeciler Derneğince (TÜKİD) düzenlenen eğitim programını tamamlayan kırtasiyeciler, iş yerlerinin kapısına "K" logosu asacak.

TÜKİD Başkanı İzel Rozental, AA muhabirine, sakin geçen yaz döneminin ardından yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala piyasanın hareketlenmeye başladığını söyledi.

Ülke nüfusunun dörtte birini 0-14 yaş grubundakilerin oluşturmasının kırtasiye sektörü için önemli avantaj olduğuna dikkati çeken Rozental, okul sezonunun başlamasıyla farklı sektörlerde faaliyet gösterenlerin pazara göz diktiğini savundu.

Rozental, kırtasiyecilik yapmayan esnafın "okullar açılıyor" diye tezgahlarına kırtasiye ürünleri koymasının ticari kurallara aykırı olduğunu vurgulayarak, "Tabii ki insanlar ekonomik olanı almalı ama kaliteye de çok önem vermek lazım. 'Kalite' derken markayı kastediyorum. Ürünün mutlaka etiketi olmalı. Satılan ürünün nerede imal edildiği, kimin ithal ettiği, bunlar bilinmeli. Bunlar bilinmezse şayet, o zaman tehlike başlıyor. Tehlike hemen çıkmıyor ortaya, çok uzun yıllar sonra baş gösteriyor. 'Yani ertesi gün kalkıp da ben bu ürünü kullandım, bana bir şey olmadı' diyemezsiniz" ifadesini kullandı.

"Ürünün içinde hangi maddelerin olduğuna bakın"

Çocukların sağlığı için mutlaka markalı ürünler alınması gerektiğine işaret eden Rozental, "Çok kokulu, fazla renkli ve yumuşak ürünlerde genellikle bazı katkı maddeleri bulunur ve bu katkı maddeleri zararlı olabilir. Ürünün üstünde, içinde hangi madde olduğu yazıyorsa, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının tespit ettiği zararlı maddeler arasında yoksa o zaman 'sorun yok' demektir" değerlendirmesinde bulundu.

Rozental, kırtasiye malzemesi satanların işlerinin ehli olmasının önem taşıdığına dikkati çekerek, bu ürünlerin sadece kırtasiyecilerden alınması gerektiğini vurguladı.

Okula yeni başlayacak öğrencinin bir yıllık kırtasiye masrafının alınacak malzemelerin çeşidine göre 600-800 lira civarında olduğuna işaret eden Rozental, kurlardaki yükseliş nedeniyle bu miktarda geçen seneye göre yüzde 8-10 artış yaşandığını kaydetti.

"K" logosu uygulaması eylülde başlıyor

Rozental, startını geçen yılın başında verdikleri "K Belgesi Projesi"nin devam ettiğini anlatarak, "Kalite belgesi almak için Türkiye çapında 200'ün üzerinde kırtasiyeci başvuru yaptı ve birinci eğitim dönemini tamamlayan 64 kırtasiyeci belge almaya hak kazandı. Eylülde yüzerli gruplar halinde eğitimleri tamamlayan, işletmelerinde gerekli denetimler yapılan kırtasiyecilere hem belgeleri verilecek hem de 'K' tabelaları kırtasiyelerin kapısına asılmaya başlanacak. Hedefimiz, 2016 yılına kadar 4 bin 500 kırtasiyenin kapısına 'K' tabelasının takılması" şeklinde konuştu.

Belgeyi almak için TÜKİD üyesi olma zorunluluğu bulunmadığını aktaran Rozental, sözlerini şöyle tamamladı:

"Başvuru için meslek odasına kırtasiyeci olarak kayıtlı bulunması yeterli. Belgeyi alabilmek için ise eğitime katılması ve gerekli kriterleri yerine getirmesi gerekiyor. Nedir bunlar? İlk önce sözleşmeli mal alacak. Yani aldığı ürünün kaynağı belli olmalı, merdiven altı mal olmamalı. Zararlı solvent gibi maddeler çocukların erişemeyeceği yerlerde olmalı ve bunlar için de uyarı levhaları bulunmalı. Bütün bu kuralları yerine getiren kırtasiyeciler, bağımsız denetleme kuruluşunca denetlendikten sonra 100 üzerinden 70 puan ve üstünü alıyorsa hemen tabelasını takacağız." - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

İzel Rozental Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title