Haberler

Kırkpınar Ağası Mehmet Cadıl'a, Davul Zurnalı Karşılama

654. Tarihi Kırkpınar Ağalığını Alan İş Adamı Mehmet Cadıl, Antalya'nın Korkuteli İlçe Girişinde Davul Zurnayla Karşılandı

654. tarihi Kırkpınar ağalığını alan İş adamı Mehmet Cadıl, Antalya’nın Korkuteli ilçe girişinde davul zurnayla karşılandı

İş adamı ve Kırkpınar güreş ağası Cadıl, Korkuteli ilçe girişinde davul zurnayla karşılandı. Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, Okul arkadaşı Arif Cebeci ve Korkutelili vatandaşlar tarafından 200 kişi tarafından karşılandı.

Cadıl açık araç üzerinde ilçe turu yaparak Korkuteli halkını selamladı.

Güreş Ağası Mehmet Cadıl, Korkuteli Belediyesi önünde vatandaşlara kendisine gösterdiği ilgiden dolayı 'İlk olarak Burdur, Bucak, daha sonra Antalya ve Korkuteli’nin adını Türkiye ve dünyaya duyurmak için her şeyi yapacağız”.

Daha sonra Belediye Başkanı Adnan Uğurlu’yu makamında ziyaret eden Cadıl, Ben bu hallere bir ayağımda Çarık, diğer ayağımda lastik ile geldim. Doğduğum yere ve doyduğum yerlere hizmet ediyorum.

Mehmet Cadıl, doğduğum yer Korkuteli, doyduğum yer Bucak, hizmet ettiğim Antalya ve Burdur’a bundan sonra da hizmetlerimiz devam edeceğim. Antalya ve özellikle pehlivanlar diyarı Korkuteli ile yakından ilgileneceğini belirten Çadıl, Kırkpınar başpehlivanlarımız Korkuteli’mizin gurur kaynakları. Tarihi Kırkpınar güreş ağalığını da 3 kez üst üste alarak Burdur, Bucak, Antalya, Korkuteli ilçelerini Türkiye’ye tanıtmaya devam edeceğim.

(AD-SÇ-Y)

12.07.2007 11:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title