Haberler

Kırklar Meclisi Kentin Sorunlarını Tartıştı

Güncelleme:

Üç yıl önce Sur Belediyesi bünyesinde oluşturulan Kırklar Meclisi çalışmalarına devam ediyor.

Farklı inanç, dil ve etnik kökene ait kanaat önderlerinden oluşan Kırklar Meclisi kentin sorunlarını tartışmak ve çözüm üretmek için toplandı.


Sur Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyid Narin, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erkan Erenci, Sur Belediyesi Eski Başkanı Abdullah Demirbaş, Eş Başkan Yardımcısı M. Ali Altınkaynak ve Kırklar Meclisi Üyeleri katıldı.
Eş Başkan Seyid Narin, meclisi selamlayarak toplantıda tartışılacak gündem maddelerinin, Sur Belediyesi'nin bir aylık faaliyetleri, Domların sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri, Rojava, Şengal ve Kobanê'den göç eden yurttaşların sorunlarının görüşülmesi ve Meclise yeni katılan üyelerin tanıtılması olduğunu söyledi.


Seyid Narin, gündem maddelerinin okunmasının ardından belediye olarak yapılan faaliyet ve çalışmalar hakkında Kırklar Meclisi'ne bilgi vererek bir değerlendirme yaptı. Narin, "Yürüttüğümüz çalışmalar göz önünde olmayabilir. Ama bizler yıllardan beridir hizmet gidemeyen köylerimizde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yeni Büyükşehir Yasası ile belediyemize bağlanan köy ve mahallelerde alt yapı çalışması biten kısımlarına kilitli taş döşeme çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyoruz. Ayrıca yas evlerimizin çevre düzenlemesi ve kilitli taş döşeme çalışmaları da sürüyor. Baharın gelmesiyle çalışmalarımızı hızlandırarak programa aldığımız köy ve mahallelerimiz de de çalışmalarımıza başlayacağız" dedi.


Narin'in konuşmasının ardından diğer gündem maddelerine geçilerek tartışmalar yürütüldü. Gündem maddelerinden biri olan Domların sorunları ve çözümleri ile ilgili söz alan Ali Demir, Dom olarak yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, meclis olarak birlikte çalışma yürütmeleri gerektiğini ve Domların sorunlarına çözüm olabilecek öneriler geliştirmeleri gerektiğini ifade etti. Demir, Dom gençlerine iş imkânlarını sunulmasını, ırkçı söylemlerin engellenmesi için çalışma yürütülmesini istedi. Domlar ile ilgili dile getirilen sorunlara çözüm üretmek için beş kişiden oluşan bir komisyon oluşturuldu. Demir'in ardından söz alan Narin, üçüncü gündem maddesine geçti. Narin, Ortadoğu'da yaşanan savaş sonrası savaş mağdurlarına duyarlılık göstererek her türlü konuda yardımlarını esirgemeyen Amed halkına teşekkürlerini iletti. Çetelerden temizlenen bölgelere kısmen geri dönüşlerin başlamasından dolayı özellikle gıda konusunda sıkıntı yaşandığını ifade etti. Narin, "Sur belediyesi olarak yaşanan bu sıkıntıya kısmen de olsa yardım etmek için ilk etapta on kamyon un göndereceğiz. Bunun beş kamyonu hazırlandı. Eksik kalan kısmı tamamlamak için sizlerin desteğini istiyoruz" dedi.

Seyid Narin ve Kırklar Meclisi üyeleri, meclisin kurucusu ve üyesi olan Sur Belediyesi Eski Başkanı Abdullah Demirbaş'a meclis için yürüttüğü çalışmalardan ötürü teşekkür ederek bir plaket verdi. Kısa bir konuşma yapan Demirbaş, teşekkür edilecek bir durumun olmadığını, yürütülen çalışmaların insanlık görevi olduğunu belirterek meclise teşekkürlerini sundu.
Toplantının ardında bazı meclis üyeleri söz alarak istek ve önerilerini meclise sundu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Abdullah Demirbaş Ali Altınkaynak Sur Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title