Haberler

Kırkgeçit Köşdere'nin Oldu

Çanakkale'nin Biga ilçesindeki Kırkgeçit Kaplıcaları Tesisleri'nin yüzde 84'lük hissesini iş adamı İbrahim Köşdere devraldı.

Çanakkale'nin Biga ilçesindeki Kırkgeçit Kaplıcaları Tesisleri'nin yüzde 84'lük hissesini iş adamı İbrahim Köşdere devraldı.

Köşdere, düzenlediği basın toplantısında, ilçeye 17 kilometre mesafedeki tesisin çıtasını yükseltmek istediklerini söyledi. Köşdere, "Kırkgeçit Kaplıcaları'nın bulunduğu yerin tarihçesini tüm Bigalıların bildiği gibi inşallah Türkiye'ye tanıtımında ve öncülüğünde olma adına biz daha ileri seviyeye götüreceğiz. Evvela suyumuzu tanıttığımız gibi tabiatını, ulaşımını, bulunduğu yer, amaç ve gayelerimizi de içine katarak kaldığı yerden devam ettirme amacındayız. Bu güne kadar Çanakkale İl Özel İdaremize ait olan bu tesisin işletmeciliğini yapan değerli firmamızın yönetim kurulu üyeleri ile bir toplantı yaptık. Daha iyiye ulaşma tek elden değil de daha çok fikir birliği oluşması adına geçen hafta yönetimimiz ile toplandık. Mevcut şirket, 65 ortaklık civarında idi. Biz Köşdere ailesi olarak bu hisselerin %84'ünü devraldık. Devir alınca yönetimimizi oluşturma adına Mali müşavirlerimizin almış olduğu kararlar doğrultusunda genel kurulumuzu yaptık. Genel kuruldaki yönetimi Köşdere ailesi İbrahim Köşdere, Akay Köşdere Bihter Köşdere olarak biz devraldık. Yasal prosedürlerimizi yeni tamamladık. Mevcut olan Kırkgeçit Kaplıcalarının kavuşmuş olduğu ünü çok yüksek seviyelere yükseltmek istiyoruz" dedi.

Modernize edecekleri tesislerle ilgili projelerinin hazır olduğunu belirten Köşdere, "Kırkgeçit'in tesisatlarının tamamını söküp, tabiat ile kucaklaşan bir tesisi mayıs ayında hizmete açacağız" dedi. Hedeflerinin 5 yılda 600 yataklı yeni bir jeotermal tesis oluşturmak olduğunu kaydeden Köşdere, "Mevcut projeleri muhafaza edeceğiz. Buranın bir cennet diyarı olduğunu göstermek istiyoruz. Ancak bizim mücadelemiz yetmez. Biga halkının da sahip çıkması gerekiyor. Biga halkı daha önce bize nasıl çıktıysa yine aynı duyarlılığı göstereceğine inancım tamdır, inşallah yeni yatırımlarımız Biga'mıza hayırlı olur" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Köşdere Çanakkale Türkiye Biga Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title