Haberler

Kgd'yi Ziyaret Eden Bozkurt, Sarı Basın Kartının Önemine Değindi

Sarı Basın Kartı Komisyon Üyeliği yapan Zaman Gazetesi Ekonomi Editörü Turhan Bozkurt, Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni ziyaret etti.

Sarı Basın Kartı Komisyon Üyeliği yapan Zaman Gazetesi Ekonomi Editörü Turhan Bozkurt, Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni ziyaret etti. Sarı Basın Kartı Komisyonunda 4 yıl görev yaptığını hatırlatan Bozkurt, "Orada devletin değil gazetecilerin dediği önemlidir" dedi.

Karaelmas Gazeteciler Derneği'nde Başkanı Osman Sav, yönetim kurulu üyeleri ile gazetecilerle bir araya gelen Turhan Bozkurt, sarı basın kartı ve yapılan yenilikler hakkında bilgiler verdi.

KGD Başkanı Osman Sav, Sarı Basın Kartı eski Komisyon Üyesi, Zaman Gazetesi Ekonomi Editörü Turhan Bozkurt'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, "Ziyaretiniz bizi çok mutlu etti. KGD olarak birçok faaliyetlerde bulunuyoruz. Mehmet Bey de yaptığımız birçok faaliyette bize destek veriyor. Biz sizin Sarı Basın Kartı Komisyonu üyeliğinde eskiden bulunmanızdan dolayı sarı basın kartı alma konusunda ki değişiklikler hakkında bilgi almak istiyoruz" dedi.

Zonguldaklı gazetecilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Turhan Bozkurt, sarı basın kartının öneminden bahsederek, "Sarı Basın Kartı Komisyonunda 4 yıl üyelik yaptım. İlkokul mezunlarına, ortaokul mezunlarına bir seferliğe mahsus bir imkan tanıdık. Komisyon üyeliği dönemimde ki en güzel çalışmaydı. 700'e yakın meslek arkadaşıma diploma engelini bir kez aşıp imkan tanıdık. Sarı basın kartı yönetmeliklerinde değişiklikler yapıyoruz. Hem geçici taşıma sürelerini uzattık. 5 yıl taşıyanın işsiz kaldığı süre içerisinde 10 yıl gibi bir süreye uzattık. Değişen şartlar ve ihtiyaçlar doğrultusunda görsel yönetmenlerden, servis editörlerinden, televizyon ve ajanslarda ki unvanlara kadar hepsini değiştirdik. Komisyonda ki hem görev yaptığım dönemde hem de şimdi ki komisyonda görev yapan arkadaşlarımızın ortak düşüncesi vardı, bu mesleği yapan meslektaşlarımızın basın plakası taşırken değişikler yapılmasını istemişlerdi. Yapılan bir protokolle basın plakasında fotoğrafı olacak. Metro ile Sarı Basın Kartı olanlar yarı fiyatına yolculuk yapabilecekler. Bir takım firmalarla yapılan anlaşmalar var, Basın Enformasyon Genel müdürlüğü bunları yaygınlaştırma çalışıyor. Basın kartı önemli bir simge haline geldi. Avukatlar için Baro'nun verdiği ne ise bizim için de budur. Bu kartı devlet vermiyor, bir komisyon var. Komisyonda yine çoğunluk gazetecilerin, kurum, kuruluşlarının oluşturduğu bir komisyondur. Ben 4 yıl görev yaptım. Orada devletin değil gazetecilerin istediği önemlidir" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turhan Bozkurt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title