Haberler

Karşıyaka Opera ve Tiyatro'ya Büyük Ödül

Ülkemizin en önemli opera sanatçılarından biri olan Semiha Berksoy anısına verilen "Semiha Berksoy Opera Ödülü"nün 2013 yılındaki sahibi olan Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi ödülüne kavuşuyor.

Ülkemizin en önemli opera sanatçılarından biri olan Semiha Berksoy anısına verilen "Semiha Berksoy Opera Ödülü"nün 2013 yılındaki sahibi olan Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi ödülüne kavuşuyor. Semiha Berksoy Opera Vakfı tarafından verilen ödül sahiplerine İstanbul'da Süreyya Operası'nda 16 Eylül'de düzenlenecek törenle verilecek.

2011 yılında hizmete girdiği günden itibaren gerçekleştirilen 104 konserde 70 bin sanat severi ağırlayan Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi, Semiha Berksoy Opera Vakfı Ödül jürisi tarafından, bu yıl, operaya verdiği katkıdan dolayı "Özel Ödül"e layık görüldü. Jüri ayrıca, Ankara Devlet Opera ve Balesi şeflerinden Alessandro Cedrano'yu En İyi Orkestra Şefi, bariton Bahadır Noyan Coşkun'u En İyi Genç Kuşak Opera Sanatçısı, soprano Otilia Radelescu İpek'i Türk Operasına Emek Veren Yabansı Sanatçı Ödülü, tenor Hüseyin Likos'u En İyi Erkek Opera Sanatçısı Ödülü, soprano Ayşe Sezerman'ı Ferhan Onat Onur Ödülü, Tuncay Kurtoğlu'nu

Mustafa İktu Onur Ödülü ve Birgül Su Ariç'i de En İyi Kadın Opera Sanatçısı Ödülü'ne layık buldu.

16 Eylül'de Süreyya Operası'nda gerçekleştirilecek törende ödülü Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak alacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Semiha Berksoy Karşıyaka İstanbul Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title