Haberler

Karşıyaka Mahallesi Sakinlerinden Dinamit Tepkisi

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde bir işletmeye ait açık işletme sahasında kullanılan dinamitler, madenin yakınındaki Karşıyaka Mahallesi sakinlerine tepkisine neden oldu.

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde bir işletmeye ait açık işletme sahasında kullanılan dinamitler, madenin yakınındaki Karşıyaka Mahallesi sakinlerine tepkisine neden oldu.

Maden sahasındaki patlamaların etkilerinden şikayet eden ve yetkililerin önlem almasını isteyen Karşıyaka Mahallesi sakinlerinden Bayram Tosun, "Çok yakınımızda atılan dinamitler yüzünden çocuklarımızın psikolojisi bozuldu. Her sarsıntıda, 'Deprem oluyor' diye korkup ağlıyorlar. Sarsıntılar yüzünden çatlakların yanında evlerimizde çökmeler de başladı. Böyle giderse evlerimiz başımıza yıkılacak. Defalarca bu durumu yetkililere şikayet ettiğimiz halde bugüne kadar hiçbir sonuç alamadık. Şikayet sonrası şiddet ölçümü için heyetin geleceği gün dinamit atımının şiddetini düşürüyorlar. ya evlerimizi istimlak etsinler ya da dinamit atımının şiddetini düşürsünler. Önlem alınmazsa tazminat davası açacağız" diye konuştu.

Yalnız yaşayan 73 yaşındaki Hafize Gültekin, sarsıntılar sonucu evinde oluşan çatlakları doldurmaktan usandığını söyleyerek, "Evimin taban kısmı aşağı kaydı. Sürekli evin çatlaklarını çimento ile sıvıyorum. Her sarsıntıda evin sıvaları elektronik malzemelerimin üzerine dökülüyor. Bu nedenle elektronik malzemelerimin tamamı bozuldu. Eve girmeye korkuyorum" diye konuştu.

Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Sadık Acar, "Bor işletmesinin dinamit atımları yüzünden mahallemizdeki evlere büyük zarar var. Halkımız huzursuz. Evlerimize 50 metre mesafede atım yapıyorlar. Bu durumu izah etmek amacıyla mahalleden bir heyetle İşletme Müdürünü ziyarete gittik. Müdür, 'Atımın şiddetini düşürelim' dedi ama yine dinamit atımları şiddetli olarak devam ediyor. Bu durumdan mahallemizdeki yaklaşık 150 hane sahibi de rahatsız" şeklinde konuştu.

"O HASAR DEPREMDEN KALMA"

İşletme yetkilileri, patlamaların insana ve çevreye zarar vermemesi için azami dikkat ve özen gösterildiğini ve gerekli tüm güvenlik tedbirlerin alındığını belirterek, "Karşıyaka Mahallesi'ndeki evlerde oluşan çatlak ve hasarlar İşletme Müdürlüğümüz faaliyetlerinden ziyade, 19 Mayıs 2011 tarihinde Hisarcık ilçesine 45 kilometre uzaklıkta bulunan Simav ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğünde depremden kaynaklanmaktadır. Ayrıca kurumumuz tarafından patlamalar sonucu oluşabilecek sarsıntıları minimize etmek amacıyla İstanbul Üniversitesi'ne çalışma yaptırılmış ve sarsıntı sınır değeri maksimum parçacık hızı 3 mm/s olarak belirlenmiştir. Ülkemiz yönetmeliğinde 1 Hz frekans için izin verilen PPV değeri 5 mm/s'dir. Yapılan patlama sonucu oluşan sarsıntılar işletmemizce hassasiyetle takip edilmekte olup, herhangi bir zarara mahal vermeyecek şekilde çalışmalara halen devam edilmektedir" ifadelerini kullandı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bayram Tosun Karşıyaka Hisarcık Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title