Haberler

Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa'da Toplandı

Karacadağ Kalkınma Ajansı, Şanlıurfa'da toplandı.

Karacadağ Kalkınma Ajansı, Şanlıurfa'da toplandı.

Ajanstan yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç başkanlığında kalkınma ajansı binasında yapılan toplantıda, ilk olarak 2013 yılı Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı uygulanması programı kapanış raporu değerlendirildi.

Bu program kapsamında başarılı olan Diyarbakır ve Şanlıurfa'daki 63 işletme projelerini tamamladı.

Toplantıda, 2014 yılı Temmuz-Ağustos döneminde Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı kapsamında yapılan 21 proje başvurusu ele alındı. Gerçekleştirilen teknik ve mali değerlendirme sonucu başarılı olan 9 projeye yaklaşık 400 bin TL mali destek sağlanması kararlaştırıldı.

Toplantıda ele alınan diğer gündem maddesi ise Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından bu yıl Diyarbakır ve Şanlıurfa illeri için planlanan 2015 yılı çalışma programı görüşüldü.

2015 yılında vereceği destekler için Ekim 2014 sonunda proje teklif çağrısına çıkılması kararlaştırılarak, KOBİ Mali Destek Programı, Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı, Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı, Turizm ve Kentsel Altyapı Mali Destek Programı'na çıkılacağı kaydedildi.

Toplantıya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ile Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun katıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Cahit Kıraç Diyarbakır Karacadağ Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title