Haberler

Kapaklı Atık Getirme Merkezi Açıldı

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesine yapılan Atık Getirme Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesine yapılan Atık Getirme Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Atık Getirme Merkezine mutfak atıkları, park ve bahçeler atıkları, inşaat ve yıkıntı atıkları, endüstriyel atıklar, tıbbi atıklar ve patlayıcı radyoaktif atıkların tesise gelemeyeceğinden bahsederken kağıtlar ve kartonlar, plastikler, metaller, camlar, ahşaplar, tekstil ürünleri, elektrikli ve elektronik ekipmanlar, floresanlar, lambalar ve diğer çivi içeren atıklar, kurşunlu piller ve diğer piller, ilaçlar, yağlar, ömrünü tamamlamış lastikler tesis alınacak. Buradaki tesisimize de şu an itibariyle 250 bin TL yatırım gerçekleşti. İnşallah buna vatandaşlarımız duyarlı olurlar" dedi.

"Torunlarımıza bırakacağımız emanettir"

Kaymakam Mehmet Yüzer ise, Kapaklı'nın bir sanayi şehri olduğunu hatırlattı. Yüzer, "Sanayi şehirlerinde çevreye daha çok önem vermek gerekiyor. Çünkü bu doğa, bu tabiat bu güzellikler dedelerimizden bizlere miras olduğu gibi torunlarımıza bırakacağımız bizim üzerimizdeki emanettir. Bizler doğayı kirleterek, çevreye saygısız hareket ederek onlara kötü bir çevre bırakamayız. Bizim yapmamız gereken çevreyi en güzel, en nezih şekilde dedelerimizden aldığımız gibi torunlarımıza iletmektir" diye konuştu.

Çevre insan sağlığında çok önemli bir faktör olduğunu dile getiren Yüzer, "Düşünün ki havası kirli, suyu kirli, toprağı kirli, sokakları kirli, caddeleri kirli bir şehirde yaşıyorsunuz. İnsanlar ne kadar bilinçli olursa olsun, ne kadar kendilerine iyi bakarsa baksınlar bu çevre şartları içerisinde sağlıklı kalmaları mümkün değildir. O yüzden çevreye yapılan her yatırım aynı zamanda sağlığa yapılan yatırımdır. Ben belediyemizin bu güzel tesisinin ilçemize halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Kaymakam Yüzer'in konuşmasının kurdele kesilerek, Atık Getirme Merkezi'nin açılışı yapıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Yüzer Tekirdağ Kapaklı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title