Haberler

Kadıköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi Açıldı

Kadıköy Belediyesi’nin, gençlere Cumhuriyet Bayramı hediyesi olan "Gençlik Sanat Merkezi" açıldı.

Kadıköy Belediyesi'nin, gençlere Cumhuriyet Bayramı hediyesi olan "Gençlik Sanat Merkezi" açıldı. Restore edilerek gençlerin hizmetine sunulan tarihi binada gençler müzik ve drama eğitimi alacak.

Kadıköy Belediyesi geçtiğimiz yıl satın aldığı tarihi binayı restore ederek Gençlik Sanat Merkezi'ne dönüştürdü. Kadıköylü gençlere müzik ve drama eğitimi verecek olan Gençlik Sanat Merkezi, görkemli bir şölen ile hizmete açıldı. Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi öğrencilerinin küçük bir konser verdiği açılışa CHP İstanbul Milletvekilleri Şafak Pavey, Gürsel Tekin, Onursal Adıgüzel, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Parti Meclisi üyesi Hüsnü Süslü, Kadir Gökmen Öğüt, İBB CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülseven, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin oyuncu Müjdat Gezen, Enis Fosforoğlu, Kayhan Yıldızoğlu ve çok sayıda Kadıköylü katıldı.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu kurdele kesimi ile ardından gençlik merkezini konuklara gezdirerek bilgi verdi.

"Kamu arazileri satılmasın diyoruz"

Açılışta konuşma yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, "Burası 110 sene önce hizmetler okuluydu. Gençlerimize kazandırdık. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı gençlerimize hediye ettik. Burada tiyatro, drama, müzik, gençlerin kişisel gelişimi ile ilgili çalışmalar olacak. 110 yıllık tarihi bina böyle bir binada onlarında eğitim almanın da ayrı bir gururu ve keyfi var. 2 bin gencimiz buradan faydalanacak. Buranın arazisinin biz satın aldık. Kamu arazileri satılmasın diyoruz. Kamu arazilerinin satılmamasını neden işte bu. Satılırsa bu gençlerin, kadınların, çocukların ihtiyacı olan yapıları şu anda yerleri yok. Göztepe'de bir yer daha var, satın alıyoruz. Hazır kamu arazileri varken birileri satıyor, birileri alıyor. Kamu arazileri kamu için kullanılmalı, halk için kullanılmalı" dedi.

Kadıköy Belediyesi'nin bahçesinde gençlik merkezinin açılışının ardından konser verildi. Boğaziçi Caz Korosu'nun sahne aldığı konsere binlerce vatandaş katıldı.

Gençlik merkezinin açılışına gelen öğrencilerden Yiğit Yaman,"Eski haline göre çok güzel olmuş. Çok hoşuma gitti. Devamlı gelmeyi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kerem Sönmez ise, "Eski haline göre çok güzel olmuş. Ellerine sağlık yapanların, geleceğimi düşünüyorum. Ben keman çalmayı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Gençlik Sanat Merkezi 14 yaş üstü gençlere hizmet veriyor

Kadıköy Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl Acıbadem Nazifbey Sokak'taki 110 yıllık tarihe sahip Özdemiroğlu Mektebi konağını satın alarak yenilediği binada 14 yaş üstü gençler drama ve müzik eğitimi alacak.

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi'ni tamamlayacak biçimde hizmet verecek olan Gençlik Sanat Merkezi, 673 metrekare bahçe alanı olan binada hizmet verecek. 4 katlı ve ahşap yapısı korunarak yenilenen binada 6 derslik, 3 etüt odası, 90 izleyici kapasiteli performans salonu, sergi salonu, konferans alanları, kitaplık, müzik ve film arşivi bulunuyor.

17 ayrı branşta öğrenci kabul edecek Gençlik Sanat Merkezi kayıtları ise 24 Ekim'de başladı. 4 Kasım'a kadar kayıtların süreceği merkezde eğitim ise 7 Kasım'da başlıyor. 14 yaş üstü gençlerin müzik ve drama eğitimi alacağı merkezin kapıları haftanın 6 günü 10.00 ile 20.00 arasında tüm yurttaşlara açık olacak. Eğitimler, hafta sonu 12.00-20.00 ve hafta içi 16.00-20.00 saatlerinde gerçekleşecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadıköy Belediyesi Şafak Pavey İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title