Haberler

İzmit Belediye'sinden Küçükkaya'ya Cevap

CHP İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’nın “İzmit satılıyor” şeklindeki basın açıklamasına İzmit Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Bulut cevap verdi.

CHP İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya'nın "İzmit satılıyor" şeklindeki basın açıklamasına İzmit Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Bulut cevap verdi.

İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, CHP İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya'nın "İzmit satılıyor" şeklindeki basın açıklamasına cevap vererek, "15 yıl boyunca İzmit'i yöneten CHP'nin devlete ödemesi gerektiği halde ödemediği vergi ve SGK prim borçlarını ödüyoruz. 'Bizim borçlarımızı ödüyorsunuz' diyerek teşekkür edecekleri yerde İzmit'i satmakla suçluyorlar. Böyle mantıksız bir suçlamaya 'pişkinliğin böylesi' demekten başka bir söz bulamıyorum" dedi.

Bulut açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi:

"Yaptığımız iş, kamu borçlarının yapılandırılması konusunda hükumetimizin başlattığı gecikme faizi indiriminden yararlanarak, belediyenin sırtındaki büyük borç kamburunu azaltmak ve borçsuz belediye olmak yolunda önemli bir adım atmaktır. Bunu yaparken de bir yönetim başarısına da imza atılmıştır. Mülkiyeti belediyemize ait olan, fakat kaymakamlık, müftülük, milli eğitim, adliye ve aile ve sosyal politikalar müdürlüğü gibi kamu kurumları tarafından kullanılan gayrimenkullerin tapuları, o kurumlara devredilmektedir. Yani özetle CHP İlçe başkanının dediği gibi camilerin satılması gibi bir durum yoktur, aksine camilerin tapusu müftülüklere, okulların tapusu da milli eğitime verilmektedir. Böylece hem gayrimenkullerin bedelleri devlete olan borçtan düşülmekte, hem de yapılandırma kapsamında gecikme faizleri düşülerek bu işlem gerçekleştirilmektedir."

"CHP İlçe başkanı, eski belediye başkan adayı iken, çalışanların maaşlarını ödeyemediği, emeklilerin ikramiyesini vermeden emekli ettiği ve belediyeyi borç batağına soktuğu için CHP seçmeninin bile oy vermediği Fikret Toker'i yanına alarak, bizim ödediğimiz borçların sorumlusunu mu göstermeye çalışıyor, yoksa Toker'i aklamaya mı çalışıyor anlayamadık. Eğer Toker'i aklamaya çalışıyorsa onu bize değil; CHP seçmenine anlatsın. Çünkü CHP seçmeni, 2009 seçimlerinde belediye meclisinde CHP'ye, belediye başkanlığı seçimlerinde de başka partiye oy verdi."

"Belediye'yi borç batağına sürükleyip, kasalarında delik kuruş bırakmayanlar, onların borçlarını ödeyenleri suçlamaktadırlar. Halbuki tablo ortadadır, "CHP batırır Ak Parti çıkarır" sözünde olduğu gibi CHP'nin batık borçları AK Parti belediyecilik anlayışı ve Nevzat Doğan'ın yönetim başarısıyla temizlenecektir. CHP ilçe başkanının yaptığı, yavuz hırsız ev sahibini bastırır atasözündeki gibidir. Bir insanın suçun kendilerine ait olduğunu bile bile, bir başkasını suçlaması siyasette alışık olunan bir durum değildir. Hele ki, bunu gayet rahat ve soğukkanlı bir şekilde yapıyor olması insani olduğu kadar siyaseten de tehlikeli bir durumdur. Bu siyaset tarzıyla partisini de, belediye meclis üyelerini de zora soktuğunun farkına varmalıdır."

"Belediyecilik uygulamaları açısından örnek gösterilecek nitelikteki bu borç takası işlemimiz ile belediyemizin borç yükü azalacak ve halkımıza sunacağı hizmetler için kaynakları da artacaktır. CHP ilçe başkanına tavsiyemiz, bu konuda siyaset yapmak istiyorsa, tebrik ve teşekkür etmesi, bunu yapacak cesareti yoksa da en azından suçluluk duygusu ile susmasıdır." - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmit Belediyesi Mehmet Ümit AK Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title