Haberler

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kuruçeşme Yaşam Merkezini Ziyaret Etti

Güncelleme:

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kuruçeşme Yaşam Merkezini ziyaret ederek, merkezi kullanan vatandaşlarla sohbet etti ve merkezin önemini vurguladı.

Hizmete girdiği günden bu yana İzmitliler tarafından büyük ilgi gören Kuruçeşme Yaşam Merkezini ziyaret eden Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, "Bu Yaşam Merkezi aslında her kuşaktan kitlenin bir araya gelip etkinlikler yaptığı bir alana dönüştü" dedi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, bölge halkı tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Kuruçeşme Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek hem çalışmalar hakkında bilgi aldı hem de merkezi kullanan vatandaşlarla sohbet etti.

Başkan Hürriyet, Kuruçeşme Yaşam Merkezi'nde bulunan Asırlık Çınar Evi'ne gerçekleştirdiği ziyarette şunları kaydetti:

"3 adet yaşam merkezi kurmuştuk bir tanesi de Kuruçeşme'de bulunuyor. Halkımızın da dayanışmasıyla burada beraberce bir şeyler üretme isteği çok değerli. Asırlık Çınar Evlerimiz vatandaşlarımızın sosyal, psikolojik ve bedensel gelişimlerine katkı sunan programların uygulandığı alanlar. Hizmet alanlarımızı genişlettik, daha nitelikli hale getirdik. Bu yaşam merkezimize çok emek verdik. Buraya halkımızın gösterdiği ilgiyi görünce çok sevindim.

"HER KUŞAĞIN BULUŞTUĞU BİR ALANA DÖNÜŞTÜ"

Bunca insanın bu hizmetten fayda görmesi güzel. Aslında burası Kuşaklar Arası Yaşam Merkezi Projemizin hayat bulduğu merkezlerden bir tanesi oldu. Kuşaklar Arası Yaşam Merkezi Projesi daha önce Avrupa'da gelişmiş birçok ülkede uygulanan bir program. Türkiye'de 'Yaşlı Kreşi' adında küçük uygulamaları vardı biz onu çok gelişmiş düzeyde çalışmıştık. Bu Yaşam Merkezi aslında her kuşaktan kitlenin bir araya gelip etkinlikler yaptığı bir alana dönüştü.

"AVRUPA'DAN SONRA UYGULAYAN İLK KENTLERDEN BİRİYİZ"

Zaman zaman kreş çocuklarımız burada 50 yaş üstü bireylerle bir araya geliyorlar, etkileşim sağlıyorlar. Büyükler küçüklere, küçükler büyüklere çok şey öğretiyor aslında. Birlikte aslında zihinsel gelişimlerine de katkı sunuyorlar. Kuşaklar Arası Yaşam Merkezini aslında burada gerçekleştirmiş olduk. Çok istiyorduk, önemli bir projeydi. Avrupa'dan sonra bu projeyi ilk uygulayan kentlerden bir tanesiyiz.

"SOSYAL YAŞAMI GÜÇLENDİRİYORUZ"

Ben o yüzden buraya artık Kuşaklar Arası Yaşam Merkezi demek istiyorum. Çünkü her alanda sanatta, sporda, kültürde burada etkinlik var. Sosyal yaşamı güçlendiren, takım oyununu öğreten, komşuluk ilişkilerini geliştiren ve her yaş grubunun kendi arasında kaynaşmasını ve birlikte bir şeyler üretmesini sağlayan bir alan burası. Ürettikçe mutlu olan mutlu oldukça da mutlu eden bir kitleyedönüşüyor buraya gelen insanlar"

"ÇOK BÜYÜK BİR KOMPLEKS"

İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci Kuruçeşme Yaşam Merkezinde gerçekleştirilen çalışmalara dair yaptığı açıklamada, "Kuruçeşme Yaşam Merkezimiz çok büyük bir kompleks. Çocuklara, kadınlara ve 50 yaş üzerindeki vatandaşlarımıza hizmet sunduğumuz bir bina. Bu alanda diyetisyenimiz ve psikoloğumuz da ücretsiz bir şekilde hizmet veriyor. Burası 7'den 70'e kuşaklar arası insanlarımızın bir arada olduğu bir merkez.

"BÜYÜK İLGİ VAR"

Olcay Ilıcalı Asırlık Çınar Evimiz çok talep görüyor. Burası sosyal, kültürel, zihinsel ve bedensel aktivitelerin olduğu 50 yaş üzerindeki bireylerin yaşlılık dönemini kaliteli bir şekilde gerçekleştirecekleri bir alan. İş uğraşı teknikerimiz, ergo terapistimiz haftalık olarak çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. Çalışmalarımız planlı bir şekilde ilerliyor. Her gün hangi çalışmanın yapılacağı belli burada. Katılımcılardan her etkinliğimize büyük bir ilgi var.

"KISA MOLA MERKEZİ"

Burada ücretsiz hizmet veren bir de Çocuk Oyun Alanımız var. Anne – babalar işleri varsa çocuğunu bırakacak yeri yoksa bu alanımıza çocuğunu bırakabilir. Torununa bakan babaanneler, anneanneler torunlarını çocuk oyun alanına bırakıp kendileri Asırlık Çınar Evi etkinliklerine katılabilirler. Çocuk Oyun Alanımızın yanında Kısa Mola Merkezimiz var. Engelli çocuğa sahip olan ebeveynler buraya çocuklarını ücretsiz olarak bırakıp işlerini halledebilirler. Randevu alıp Kısa Mola hizmetimizden faydalanabilirler.

"HER YÖNDEN HİZMET SUNAN BİR BİNA"

Dikiş kurslarımız, dans kurslarımız, var. En üst katta da çok amaçlı bir salonumuz var. Bu alanı bölge halkı rahatlıkla kullanabiliyor. Bu alanımız düğünler, nişanlar, kınalar yapılabileceği gibi STK'ların toplantılarını yapabileceği bir alan. Bir platformumuz var. Orada sahne gösterileri yapabilirler. Kuruçeşme halkına her yönden hizmet sunan bir bina."

Kaynak: ANKA / Yerel

Fatma Kaplan Hürriyet Hürriyet Yerel Haberler Belediye Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title