Haberler

İzmir Valisi Kıraç, Vanlı Depremzedeleri Ziyaret Etti

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Van'daki depremde evleri zarar görerek Urla TCDD kampına yerleştirilen depremzedeleri ziyaret etti.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Van'daki depremde evleri zarar görerek Urla TCDD kampına yerleştirilen depremzedeleri ziyaret etti.

İzmir Valiliği İl Afet Yönetim Merkezi sorumlusu Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü M. Rağip Üye, İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Erol Yengel ile kampa gelen Vali Kıraç, Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, Urla Emniyet Müdürü A. Tuncer Altınok, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Uysal ve TCDD Urla Kampı Müdürü Mustafa Avdan'dan bilgi aldı. Vali Kıraç, kamp gazinosunda toplanan çocuklara çikolata verdi.

İzmir Valisi Kıraç, acılar paylaşıldıkça küçülür mantığıyla Van'da deprem haberini alır almaz İzmir'den 154 kişilik arama ve kurtarma ekibini uçakla Van'a gönderdikleri, ekibin bir bölümünün Erciş'te de arama kurtarma çalışmalarına katıldığını söyledi. Geçtiğimiz hafta Van'da incelemelerde bulunduğunu belirten Vali Kıraç, İzmirliler tarafından Van'da 3 okul ve 1 sağlık ocağı yaptırılacağını ifade etti. Depremlerde hayatını kaybetmiş tüm vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Kıraç, "Zorda kalan ve yaralanan tüm kardeşlerimize de Allah'tan şifa diliyorum. Sizlere de geçmişte yaşanan olumsuzlukları unutturacak bir baht diliyorum" dedi.

Cahit Kıraç, kamp içinde açılan anaokulunda 0-6 yaş arası çocuklara okul öncesi eğitim verileceğini, ilköğretim ve lise çağındaki çocukların da en yakın okullara yazdırılacağını, öğrencilerin eğitimlerini eksiksiz sürdürmelerinin sağlayacaklarını söyledi.

İl Sağlık Merkezi Müdürlüğü'nün kamp içinde sağlık hizmeti verecek üniteler oluşturacağını kaydeden vali Kıraç, Urla Devlet Hastanesi'nin de Vanlılara hizmet vereceğini belirtti. İzmir Valisi Kıraç, ulaşımdan haberleşme hizmetlerine kadar birçok sorunun çözüldüğünü sözlerine ekledi.

Vali Kıraç, tekstil, giyim eşyaları ve kozmetiklerden oluşan hediye paketlerini Vanlı depremzedelere verdi.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title