Haberler

İzmir'de CHP'den İstifa Eden 380 Kişi AK Parti'yi Destekleme Kararı Aldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl ve İlçe Merkez Yönetim Kurulu Üyesi 380 Kişi, Deniz Baykal'ın Yönetimdeki Başarısızlıklarını Gerekçe Göstererek CHP'den İstifa Ettiklerini Açıkladı. İstifa Eden Kişiler, Seçimlerde, CHP'den Demokratik ve Sosyal Olduğunu Belirttikleri AK Parti'yi Destekleyeceklerini Açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl ve İlçe Merkez Yönetim Kurulu üyesi 380 kişi, Deniz Baykal'ın yönetimdeki başarısızlıklarını gerekçe göstererek CHP'den istifa ettiklerini açıkladı. İstifa eden kişiler, seçimlerde, CHP'den demokratik ve sosyal olduğunu belirttikleri AK Parti'yi destekleyeceklerini açıkladı.

İzmir Konak İskelesi'nde gerçekleştirilen basın toplantısında, İzmir İl Genel Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, 1995 yılından bu yana başarısızlıkla yönetilen CHP'den 380 kişinin istifa ettiğini belirtti. Boztepe, istifa gerekçesinde, "1992'den beri girdiği her seçimde başarısız olan, halkın güvenini kazanamayan yöneticilerin, 22 Temmuz seçimlerinde de başarılı olamayacağı görülmektedir. Parti içi demokrasi, dikta rejimlerde bile görülmeyecek baskılara maruz kalmış, partilerimiz kendilerini parti organlarında ifade edemez durumda kalmışlardır. Erdal İnönü, Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan, İnal Batu, Altan Öymen, Hikmet Çetin, Fikri Sağlar, Mehmet Moğultay, Erol Çevikçe, Adnan Keskin, Yüksel Çakmur, Sabri Ergül, Ahmet Sarışın, Mustafa Sarıgül, Tahir Şahin gibi değerli sosyal demokrat isimleri ya partiden ihraç ederek ya da partiden uzaklaştırarak CHP'yi feodal düzenlerdeki baskı partisi durumuna düşürmüştür.Toplumun değerleri üzerinden gerilim üreterek, yarattığı korkularla halktan oy almayı planlayanlar, ülkecede bölücülüğe de kucak açmaktadırlar. CHP, ülkeyi kamplara ayırarak Cumhuriyetin kuruluşundaki temel felsefeye de aykırı durmaktadır. Aldığım bu karar nedeniyle, uzunca bir süredir politikarıyla uyuşmazlık içerisinde olduğum, tutuculaşmasından, düzenle bütünleşmesinden yakındığım bugünkü CHP ve CHP lideri Deniz Baykal ile hiçbir bağım kalmadığını belirtmek istiyorum. Ben Mustafa Kemal Atatürk'ün CHP'sinden değil, diktatör lider Deniz Baykal'ın CHP'sinden istifa ediyorum" dedi.

22 Temmuz'da yapılacak olan seçimlerde AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Ertuğrul Günay'ı destekleyeceğini belirten Hüsnü Boztepe, "Ben ve diğer 380 arkadaşım, CHP binasını bombalayanlara kucak açan bir lidere asla oy vermeyi düşünmüyoruz. Deniz Baykal'ın yönetimi sonucu halk, CHP'den kopmuştur ve CHP, kendisine elit bir taban yaratmıştır. Kısacası halktan kopmuş, Anadolu halkının AK Parti ile buluşmasını sağlamıştır. Şunu söylemeliyim ki AK Parti, CHP'den 100 kat daha sosyal demokrat bir partidir. Bu yüzden AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Ertuğrul Günay'ı destekleyeceğim" dedi. Boztepe, 380 istifa dilekçesini İzmir'de CHP İl ve İlçe Başkanları bulunmadığı için Ankara'ya, bizzat Deniz Baykal'a vereceklerini belirtti.

(KA-YK)

18.07.2007 15:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title