Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 91. Yıl Dönümü

Canik Kaymakamlığı tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünün 91.yıl dönümü nedeniyle Canik Kültür Merkezi'nde kutlama programı düzenlendi.

Canik Kaymakamlığı tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yıl dönümü nedeniyle Canik Kültür Merkezi'nde kutlama programı düzenlendi.

Programa Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, Belediye Başkanı Osman Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Programda yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nın içerisinde koskoca bir tarih ve bağımsızlık mücadelesinin bulunduğunu vurgulayan Başkan Osman Genç, "Bizler bugün bu topraklar üzerinde hür ve müstakil yaşıyorsak, büyük hedeflerimize doğru yürüyorsak, bunu İstiklal Marşı'nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan atalarımıza borçluyuz. İnanıyorum ki, bizi biz yapan, bizi bir millet kılan vazgeçilmez değerlerimizin en veciz ifadesi olan İstiklal Marşımız, ilelebet vatan semalarında yankılanacaktır" dedi.

Etkinlikte ayrıca Canik'te yaşanan gelişmelere de değinen Osman Genç, "Türkiye'nin son 10 yılda yakaladığı müthiş gelişim Canik'te de yaşanıyor. Başbakanımızın vizyonu, yaptığımız her işte bize yol göstermiştir. Bunun içindir ki Canik'i arka bahçe olmaktan kurtarıp yıldız bir kent haline dönüştürdük. Bu anlamlı günde de İstiklal Marşımızın hangi şartlarda, hangi ruhla yazıldığını unutmamamız gerekiyor. Bu ruhu yaşattığımız sürece yaptığımız işler daha anlamlı olur" diye konuştu.

Programda ayrıca Türk Telekom Lisesi Tiyatro Grubu, oynadığı oyunda Mehmet Akif Ersoy'un hayatını canlandırdı. Yine öğrenciler okudukları şiirlerle programa katılanları mest etti. Programın son bölümünde İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Genç İlkadım Canik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title