Haberler

Ildır'da Yerel Üretici Tezgahları Yenileniyor

Yerel üreticilerin ürünlerini sunma imkanı bulduğu Çeşme Ildır’daki pazar tezgahları yenilenmeye başladı.

Yerel üreticilerin ürünlerini sunma imkanı bulduğu Çeşme Ildır'daki pazar tezgahları yenilenmeye başladı.

Çeşme'nin tarihi mahallesi Ildır, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra, doğal ve organik ürünlerin satıldığı yerel pazarıyla da farklılığını ortaya koyuyor. Ildır Mahallesi girişinde Ildırlı üreticilerce açılan pazar tezgahlarında, üreticilerin kendi ürettikleri ürünler ile reçel, tarhana, kesme ev makarnası, zeytinyağı gibi ürünler satılıyor.

Yerli üreticiler, kendi ürettikleri enginarları, pazar tezgahlarında soyarak limonlu suyla cam kavanozlarda satışa sunarlarken, çiçek açarak kartlaşmış enginarları da dekor amaçlı tüketicilere sunuyor.

Ildır Mahallesi Muhtarı Erdem Yavuz, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın da desteğiyle Ildır girişinde açılan pazar tezgahları ile yerel üreticilerin ürünlerinin değerlendirildiğini belirterek, "Pazar tezgahları sayesinde, hem yerel üreticimiz kazanıyor, hem de Ildır'ımızı ziyaret eden misafirlerimiz, ucuz, sağlıklı, organik ürünler alma imkanına kavuşuyorlar. Yerel üreticilerimizin haftanın 3-4 günü açtıkları stantlar, mahallemize hareket de getirdi. Pazar tezgahlarının olduğu bölümü ışıklandırarak akşam saatlerinde de misafirlerimizin alış veriş yapmalarını sağladık. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçerek, bir bölüm pazar tezgahlarımızın yenilenmesini sağladık. İlk etapta Büyükşehir Belediyesi'nden 8 pazar tezgahı geldi. Kura çekerek dağıttık. Haziran ayı içerisinde de yeni tezgahların gelmesini bekliyoruz. Ildırlı yerel üreticimizden de yeni pazar tezgahı açma talepleri var. Ayrıca üreticilerimiz, artık mevsimlik sebzeler de üretmeye başladı. Daha önce mevsimlik üretim yapmayan üreticilerimiz bile tarlalarında mevsimlik üretim yapıyorlar. Pazar tezgahlarının böyle bir faydası da oldu" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çeşme Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title