Haberler

Iğdır'dan Suriye ve Mısır Halkına Destek Mitingi

Iğdır'daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından Mısır ve Suriye'deki katliamları kınama mitingi düzenlendi.

Iğdır'daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından Mısır ve Suriye'deki katliamları kınama mitingi düzenlendi.

Cuma namazı çıkışı Zübeyde Hanım Bulvarı'nda düzenlenen miting, Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başladı. Ardından bir konuşma yapan İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Ahmet Sait Öner; Mısır ve Suriye'de sivil halkı hedef alan katliamların insanın kanını dondurduğunu, bunlara sessiz kalınmaması gerektiğini belirtti. Öner, "Halkın yüzde 52 oyu ile başa gelmiş hükümet daha birinci yılında tanklarla toplar tüfeklerle devriliyor. 70 yıllık diktatörlüğe ses çıkarmamış olanlar, ülkenin ilk ve tek seçilmiş başkanına ve Mısır halkına bir yıllık serbest iradeyi çok görmüştür. Gerekçe bile üretme zahmetini göstermeksizin arkalarına aldıkları yerli ve yabancı menfaat şebekleri ile bir olup, masun halka karşı terör uyguluyorlar. Genç, yaşlı ve erkek demeksizin bütün topluma aşağılık bir yöntemle saldırıyorlar. Keskin nişancılar kuş avına çıkmış bir şekilde insanlara ateş ediyorlar. Genç kızlar, delikanlılar, Esmalar öldürülüyor ve bütün dünya bunları seyrediyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından miting, duaların okunması ile devam etti. Mitinge AK Parti Iğdır İl Başkanı Mustafa Buluş ile parti yöneticileri de katıldı. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Suriye Iğdır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title