Haberler

Hülya Aksoy, Sur Mağduru Kadınlarla Buluştu

Güncelleme:

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Sur ilçesinde meydana gelen olaylar sebebiyle mağdur olan kadınlarla bir araya geldi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Sur ilçesinde meydana gelen olaylar sebebiyle mağdur olan kadınlarla bir araya geldi. Onlarla kahvaltı yapıp, sorunlarını dinledi, meme kanseri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Kayapınar Kaymakamlığı ve Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şubesinin katkılarıyla, Sur ilçesinde meydana gelen olaylar sebebiyle mağdur olan kadınlarla bir araya geldi. Hülya Aksoy'a Vali Yardımcısı Tuğba Koşal ve Kayapınar Kaymakamı Mustafa Kılıç'ın eşi Hatice Kılıç da eşlik etti.

"Ailenin temel taşı kadın"

Kayapınar Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi'nde gerçekleştirilen programın açış konuşması yapan Hülya Aksoy, "Değerli hanımlar, bugün burada sizlere daha önce başlattığımız Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi kapsamında eğitim verilecek, daha sonrasında da sizlerle birlikte olacağız. Bu projeyi neden başlattık? Biz kadınlarımızın sağlıklı olmasını istiyoruz, çünkü kadın toplumun temel direğidir. Ailenin temel taşı kadın sağlıklı olacak ki ailesine, çocuğuna, eşine her türlü fedakârlığı çok daha rahat yapabilsin, çünkü kadın gerçekten fedakâr bir varlıktır. Bu projedeki amacımız kadınlarımızı kendi sağlıkları konusunda bilinçlendirmek, özellikle meme kanserinin kadını tehdit eden kanser türleri arasında birinci sırada yer aldığını, dolayısıyla da her ay kendi kendine meme muayenesi yaparak, sizlerin kendinizde oluşabilecek değişiklikleri fark etme şansına sahip olabileceğinizi söylüyorlar hekimlerimiz. Bu eğitimde sizler kendi kendine meme muayenesini nasıl yapacağınızı öğreneceksiniz. Burada öğrendiklerinizi kendinize de uygulayın ve etrafınızda bilmeyen kadınlarla da paylaşın. Bunun dışında sizleri bir araya getirmişken kadını ilgilendiren rahim ağzı kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, menopoz, üreme sağlığı, kadına yönelik şiddet, sigaranın zararları, anne sütünün yararları gibi bir takım konularda doktorumuz sizlere bilgiler sunacak, burada dinlediklerinizi kendinizde uygulayın, sağlıkla ilgili problemlerinizi lütfen ihmal etmeyin, biz kadınlar kendimizi biraz ihmal ederiz, böyle bir yapıya sahibiz, çok fedakâr olduğumuz ve etrafımıza koşuşturduğumuz için, önce siz sağlıklı olun ki bunları çok daha rahat yapabilesiniz, onun için lütfen kendinizi ihmal etmeyin, burada dinledikleriniz burada kalmasın kendinize de uygulayın" dedi.

Açış konuşmasının ardından, Diyarbakır Valiliği himayesinde, Hülya Aksoy Koordinatörlüğünde, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında hazırlanan sunum ve video gösterimi yapıldı. Talep eden kadınlara, doktorlar tarafından klinik meme muayenesi yapıldı.

Eğitimin ardından, kadınlarla birlikte kahvaltı salonuna geçen Aksoy, Surlu kadınlarla bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi, sorunların çözümü adına önerilerde ve girişimlerde bulundu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title