Haberler

Homeros Kısa Öykü Yarışması Sonuçlandı

Bornova Belediyesi’nin Türk Edebiyatına yeni yapıtlar kazandırmak amacıyla bu yıl 5. kez düzenlediği Homeros Kısa Öykü Yarışması sonuçlandı.

Bornova Belediyesi'nin Türk Edebiyatına yeni yapıtlar kazandırmak amacıyla bu yıl 5. kez düzenlediği Homeros Kısa Öykü Yarışması sonuçlandı. Homeros'un evi olarak bilinen Homeros Vadisindeki Kayadibi Mahallesinde düzenlenen törenle yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

İlyada ve Odesa destanlarının ünlü ozanı Homeros adına düzenlenen ve bu yıl 5. kez gerçekleşen kısa öykü yarışması sonuçlandı. Yarışmada ilk üçe girenlere ödülleri törenle dağıtılırken, yayınlanmaya değer bulunan eserlerin sahibine de teşekkür belgesi verildi.

333 eserin başvurduğu yarışmanın ödül töreni, Homeros Vadisinde bulunan Kayadibi Mahallesinde gerçekleşti. Katılımın yoğun olduğu törende konuklara üzerinde ünlü edebiyatçıların ve Bornova ile ilgili sözlerinin yazılı olduğu bardaklarda kahve ikram edildi.

5. Homeros Kısa Öykü Yarışmasında birincilik ödülünün sahibi İstanbul'dan 'Siyab" rumuzluyla katılan 'Kısır Dağı' adlı öykünün yazarı Ertan Meyan oldu. İkincilik ödülünün sahibi 'Kabuk' rumuzuyla yarışmaya İzmir'den katılan 'Karpuz Kabukları' isimli öykünün yazarı Mehmet Edemen olurken, Üçüncülük ödülü ise bu yıl Ankara'ya gitti. 'Hamak' rumuzuyla yarışmaya katılan Rıdvan Karaman 'Beni Unutma' adlı kısa öyküsü ile üçüncülüğü kazandı. Ayrıca 'Chuni' rumuzuyla İstanbul'dan yarışmaya katılan İlknur Birdal'ın 'Sessiz Çığlık' adlı öyküsü de bin liralık Jüri Özel Ödülüne layık görüldü.

Hedef, edebiyat festivali

Ödül töreni kadar törenin yapıldığı yerin de önemli olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Homeros Öykü Yarışması'nın ödül töreninin Homesros Vadisi'nde yapılması çok anlamlı. Bu bölge sadece bizim için değil, kentimizin gelişmesi, kültür ve turizmde kalkınmamız için çok önemli bir alan" dedi. Homeros adının Bornova'da, onun evinde yaşatılması gerektiğini de söyleyen Başkan Olgun Atila, "Bu yarışmanın 2 gün sürecek olan, köylülerimizin stant açabilecekleri ve sanatçılarımızın da katılacağı büyük bir edebiyet festivaline dönüştürmemiz gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Jüri üyeleri adına konuşma yapan Bornova Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı yapımcı ve sunucu Ümit Tunçağ ise "Her yıl olduğu gibi bu yılda edebiyat dünyasına yeni isimler kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm seçici üyeler adına öncelikle bu yarışmayı düzenleyen Bornova Belediyesine ve Belediye Başkanı Olgun Atila'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

210 eseri okuyarak değerlendiren Gülmece ve Çocuk kitapları yazarı Muzaffer İzgü, Yazar-Şair Hüseyin Yurttaş, Gazeteci -yazar Yunus Bekir Yurdakul, Şair ve Balçova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tuğrul Keskin ve Bornova Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı olan yapımcı ve sunucu Ümit Tunçağ'dan oluşan jüri yayınlanmaya değer eserleri de belirledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Olgun Atila İstanbul Bornova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title