Haberler

Herkes O'nu Okuyor' Yarışması

Iğdır Eğitim ve Dayanışma Derneği (IĞDER) tarafından düzenlenen ’Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Iğdır Eğitim ve Dayanışma Derneği (IĞDER) tarafından düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yaklaşık bin 500 kişinin üç ayrı kademede okuduğu kitaplardan girdiği sınav sonucunda dereceye girenler belirlendi. Buna göre bir kişi umreye gitmeye hak kazanırken, dört kişiye ipad, bir kişiye bisiklet, üç kişiye saat, üç kişiye çeyrek altın ve 30 kişiye de çeşitli miktarlarda hediye çeki verildi. Ödül töreninde konuşan Iğdır Eğitim ve Dayanışma Derneği (IĞDER) Başkanı Süleyman Büyükmert, ilk emri 'oku' olan bir dinin mensupları olarak maalesef çok az okuduğumuzu söyledi. Büyükmert, "İşte 'Herkes O'nu Okuyor' bu hastalığımızı yenmek için, hem Efendimizi tanıtmak hem bize sevdirmek için başlatılan ciddi ve büyük bir kampanyaydı. Bu anlamda yarışmaya gösterilen ilgiden ciddi memnunluk duyuyoruz. Bu teveccüh, elbette Peygamber Efendimize (sav) duyulan sevginin, muhabbetin, duygulandıran bir tezahürüydü" dedi.

Ardından salonu dolduran kalabalık Kutlu Doğum Haftası programına katılan Ahmet Bozkuş'un 'semamızı aydınlatan yıldızlar' albümünde yer alan şiirleri ve Hz. Hamza'dan Hz. Musab bin Umeyr'e, Hz. Eyüp Sultan'dan Hz. Halid Bin Velid'e birçok sahabenin hikayelerini paylaştı.

Şiir ve ezgilerin sonunda ödül törenine geçilen programda, Iğdır il genelinde 43 kişiye çeşitli ödüller verildi.

Program hatim duasının okunması ile son buldu. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Iğdır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title