Haberler

HDP Batman'da Aday Toplantısı Düzenledi

Güncelleme:

HDP Batman Milletvekili Adayları, Batmanda aday tanıtım toplantısı düzenledi.

1 Kasım 20145 tarihinde yapılacak olan Erken Genel Seçiminin startını veren HDP Batman İl Örgütü, aday tanıtım toplantısı düzenledi.

Belediye Konukevinde düzenlenen toplantıya, HDP adayları Ayşe Acar Başaran, Saadet Becerikli ve Kadir Tunç ile Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, HDP İl Eş Başkanı A.Bari Karaağaç katıldı.

HDP'liler ortak olarak yaptıkları açıklamada, 1 Kasım seçiminde Batmandan 4 vekil çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

"7 HAZİRAN'DAN SONRA SAVAŞ KONSEPTİ DEVREYE GİRDİ"

Toplantıda söz alan HDP adayı Ayşe Acar Başaran, 7 Haziran seçimi sonrası HDP'nin barajı geçmesiyle yeni bir savaş konseptinin devreye girdiğini belirterek, AK Parti'nin ölümler ve cenazeler üzerinde siyaset yaptığın ifade etti.

PKK mezarlıklarına yapılan operasyonlara da değinen Başaran, "Basın ve STK'lar mezarlıkları gezsin. Orada bedenleri toprağa gömülü insanlardan başka hiçbir şey bulamazlar. Mezarlıklara yapılan müdahale insani değildir" dedi.

Başaran ayrıca bir gün bu savaşın sona ereceğini ve halka zulüm yapanların hesap vereceğini belirtti.

"HERŞEY KİŞİSEL HIRSLARDA KAYNAKLANDI"

HDP milletvekili ve adayı Saadet Becerikli, "Gerçekten Türkiye birilerinin kişisel hırsları için, 400 milletvekili alamayıp başkan olamadığı için bu savaşa sürükleniyor. İktidarlarını kaybetmesi durumunda bunların yargılanmamasının mümkün olmadığı, yaptıkları hukuksuzlukların, hak ihlallerinin, Türkiye'deki neredeyse iç savaşa sürüklenen durumun hepsinin yargılama süreci gerektirdiğini biliyorlar ve yargılanacaklardır da" şeklinde konuştu.

"HUKUK YOK SAYILIYOR"

4.sıra milletvekili olan Avukat Kadir Tunç, ülkede hukukun hiçe sayıldığını ve HDP'nin ortak yaşama kültürü ile hukukun teminatı olduğunu belirtti.

Tunç, "AKP 7 Haziran da uğradığı hezimetin daha büyüğünü 1 Kasım da yaşayacaktır. Kaybettiklerini tekrar kazanmak için ülkeyi bir savaş ortamına sürükledi ama bu savaştan umduğunu bulamayacaktır" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Ayşe Acar Başaran Saadet Becerikli Sabri Özdemir Batman Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Batman (72)Mobil-IOS:

Allah'ın izni ile barajın altında kalıp boğulacak hdp

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title