Haberler

Hatay'da yıkılan binaların arasında çekilen görüntü 'Piyanist' filmini akıllara getirdi

Güncelleme:

Kahramanmaraş depremlerinin vurduğu Hatay'da enkazlar arasında yükselen piyano sesleri izleyenleri duygulandırdı. Yıkılan okulda piyanonun başına geçen öğretmen Ozan Can Alkaya, Erik Satie'den Gnossienne 1 notes isimli eseri çaldı. Görüntüler, 'Piyanist' filmini hatırlattı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 11 ilde can kaybına neden oldu. Yaklaşık 13 milyondan fazla kişinin etkilendiği felakette can kaybı 41 bini aştı. Binlerce binanın enkaza döndüğü depremin ardından ekiplerin çalışmaları Kahramanmaraş ve Hatay dışında tamamlandı.

DUYGULANDIRAN ANLAR

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da çekilen görüntü duygusal anlar yaşattı. Yolların yarıldığı, binaların çöktüğü kentte enkazların arasından piyano sesleri yükseldi. Hatay'ın Antakya ilçesinde enkaza dönen bir okul binasında piyanonun başına geçen öğretmen Ozan Can Alkaya, Erik Satie'den Gnossienne 1 notes isimli eseri çaldı.

Hatay'da yıkılan binaların arasında çekilen görüntü 'Piyanist' filmini akıllara getirdi

AKILLARA 'PİYANİST' FİLMİNİ GETİRDİ

Eşyaların yere saçıldığı, hasar gördüğü müzik sınıfında piyano çalan Alkaya izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Yıkıntılar arasındaki görüntü akıllara 'Piyanist' filmini getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kahramanmaraş Ozan Can Hatay 3.Sayfa Yerel Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Saygısız orada canlar gitmiş girip çalmak nedir, reklam için neler yapıyorsunuz, yemekçi çocuk çaldı onun pozisyonu durumu farklıydı senin ki farklı SAYGISIZ

10
38
yanıtYanıtla
Başka Murat:

Hayat devam ediyor, insanlar yaşamak zorunda. Herkes neşesiz mi gezsin. Neşeyi kaybetmek insanları hastalandırır. Yok niye güldü, yok niye onu yaptı! Sen alasını yapıyorsun. Yiyip içip keyfine bakıyorsun sonra gelip saçma sapan yazıyorsun. Ölüm hayatın gerçeği, hayata devam etmek de.

21
3
yanıtYanıtla
ibrahim eren:

Sizi anlamıyorum.Müzik çoğu zaman duygulara tercüman olur.Oradaki hüznü üzüntüyü yansıtır.Ben muhafazakar biri olarak sonuna kadar dinledim.Buraya bu eleştirileri yapan arkadaşlar eminimki sosyal medyadaki depremle ilgili tüm paylaşımlarınız müziklidir!!!

21
2
yanıtYanıtla
O Z:

Piano çaldığı için kabul görüyorda orada kemençe, saz veya darbuka çalasaydı aynı kabulü görürmüydü?

14
4
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

zaten olası bir doğa olayından sonra ya da bir inşaat içerisinde, piyano çalıp sosyal medyaya yüklemekte moda oldu zaten.. geçin artık bu işleri.

10
3
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

hatayda canlarını evlerini kaybedenlere sorun bakalım bu saygısızın yaptığına ne diyecekler? dışarıdan kolay tabi atıp tutmak. insan azıcık empati yeteneğine sahip olur. bir hataylı olarak bu şahsı en şiddetli şekilde kınıyorum.git kendi mezarında çal piyanonu

3
10
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title