Haberler

Halk Sağılığı Haftası Kutlamaları

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası tüm Türkiye'de olduğu gibi Adıyaman'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.2001 yılından beri Sağlık Bakanlığı'nca kutlanmakta olan Halk Sağlığı Haftası'nın 'Sağlık İçin Hareket Edelim' olan temasına uygun çeşitli...

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası tüm Türkiye'de olduğu gibi Adıyaman'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

2001 yılından beri Sağlık Bakanlığı'nca kutlanmakta olan Halk Sağlığı Haftası'nın 'Sağlık İçin Hareket Edelim' olan temasına uygun çeşitli etkinlikler düzenlendi. Adıyaman Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Adıyaman Fiziksel Aktivite ve Sağlıklı Yaşam Derneğinin (FASAYAD) katkıları ile 80. Yıl Koşu Parkı'nda etkinlik düzenlendi.

Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu, Adıyaman Fiziksel Aktivite ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Zeynal Abidin Deneri, kamu kurum ve kuruluşlarından temsilcileri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

80. Yıl Koşu Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliklerde fitness antrenörleri eşliğinde alanda bulunanlara müzik eşliğinde egzersiz yaptırıldı. Katılımcıların boy ve kilo, tansiyon, karbonmonoksit ve kan şekeri ölçümleri yapılarak düzenli fiziksel aktivite yapmaları ve sağlıklı beslenmeleri konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Obezite ile ilgili tişörtler, kalemler, üzerinde sağlık için hareket et yazısı bulunan keseler içinde meyveler ve kumanyalar dağıtıldı. Üzerinde sağlıklı yaşam ile ilgili slogan bulunan balonlar çocuklara dağıtılırken, havanın kararmasıyla beraber halka dağıtılan dilek balonları Adıyaman semalarına bırakılarak güzel görüntülere sahne oldu.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Dr. Mehmet Emin Taş, bireylerin bu gibi fiziksel aktivite etkinliklerini günlük yaşamda da gerçekleştirmeleri gerektiğini kaydederek, aynı zamanda dengeli ve sağlıklı beslenmeleri konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu ise, en iyi tedavinin hastalanmadan önce yapılan günlük fiziksel aktiviteler olduğunu belirterek, toplumun sağlıklı yaşam konusunda yıl içerisinde bu ve buna benzer etkinlikleri yaptıklarını aktardı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Adıyaman Türkiye Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title