Haberler

Güzellik Sanal Ortama Taşınıyor

Güncelleme:

Fırat Turan ve Murat Yaşar'ın "Vigo" adıyla geliştirdikleri mobil uygulama, İzmir'de bulunan 65'in üstündeki güzellik merkezi, kuaför gibi işletmeleri bir araya getirdi.

Güzellik sektörü dijital ortama taşınıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Mezunu Fırat Turan ve Matematik Bölümü Mezunu Murat Yaşar, "Vigo" adıyla geliştirdikleri mobil uygulamada, İzmir'de bulunan 65'in üstündeki güzellik merkezi, kuaför gibi işletmeleri bir araya getirdi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Mezunu Fırat Turan ve Matematik Bölümü Mezunu Murat Yaşar'ın "Vigo" adıyla geliştirdikleri mobil uygulama sayesinde güzellik sektörü dijital ortama taşındı. Geliştirilen uygulama ile İzmir'de bulunan 65'in üstündeki güzellik merkezi, kuaför gibi işletmeleri bir araya getirildi. Uygulamayı kullananlar son güzellik uygulamalarını yakında takip ediyor ve istedikleri işletmeden online randevu alabiliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş da, Turan ve Yaşar'a İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde açtıkları stantta destek verdi.

"Sektörü karanlıktan kurtaracağız"

Platform hakkında bilgi veren İEÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Mezunu Fırat Turan, "Güzellik sektörü işletmelerini dijital platforma taşımayı amaçlıyoruz. Güzellik sektörü en çok ihtiyaç duyulan alanlardan ancak işletmelerle müşterilerin buluşmasında sıkıntı yaşanıyor. İşletmeler, kampanya yapıyorlarsa ya camlarına kağıt yapıştırıyor ya da web sitelerine reklam veriyor. Vigo mobil platformunu kurarak, işletmelerin kendilerini anlatmalarını sağladık. Müşteri Vigo'da işletme hakkında bilgi bulabiliyor. Fiyat bilgisine ulaşabiliyor, çalışanları ve önceki işlerini görebiliyor. O işletmelerden istedikleri uzmandan randevu alabiliyor. Bu sektörü karanlıktan kurtarmayı hedefledik" dedi.

"Hedef yurt dışına ulaşmak"

İzmir Bilimpark'ta, İEÜ Teknoloji Transfer Ofisi bünyesinde çalışmalarını yürüttüklerini vurgulayan Turan, 3 ayda 65 işletmeye ulaştıklarını söyledi. Android ve IOS için yazılım geliştirdiklerini aktaran Turan, vigorandevu.com web sayfasını da kurduklarını ifade etti. Turan, "İnsanların işini kolaylaştırmak ve zamanlarını daha iyi yönetmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Müşteriler, son trendler hakkında bilgi sahibi oluyor. Online randevu alabiliyor. Randevunun ardından işletme hakkında puanlama ve yorum yapabiliyor" diye konuştu. Turan, İzmir'in ardından İstanbul ve Ankara'da da sistemi yaygınlaştıracaklarını, amaçlarının yurtdışına açılmak olduğunu bildirdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Yaşar Vigo Yerel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title