Haberler

Gümüşhane'de Siyaset

Gümüşhane'de Siyasi Hareketlilik Devam Ediyor.

Gümüşhane'de siyasi hareketlilik devam ediyor.

MHP'li milletvekili adayları Kelkit ilçesine ziyarette bulunurken, Demokrat Parti'de partiden istifalar yaşandı. Bu arada CHP il Başkanı Erkan Pelit de mahkemelik oldu.

MHP'LİLERİN ZİYARETLERİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane milletvekili adayları, Kelkit ilçesini ziyaret ettiler.

MHP Gümüşhane milletvekili adayları Engin Şanlıtürk ve Akın Üstün, partililerin oluşturduğu araç konvoyuyla birlikte il merkezinden Kelkit ilçesine giderek, esnaf ve vatandaşları ziyaret ettiler.

Mehteran ekibi tarafından ilçe merkezinde karşılanan milletvekili adayları Şanlıtürk ve Üstün, ilçede vatandaşlarla bir süre sohbet ettiler.

Esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Şanlıtürk ve Üstün, 22 Temmuzda yapılacak genel seçimlerden partilerinin zaferle çıkacağını öne sürdüler.

GÜMÜŞHANE'DE 33 KİŞİ DEMOKRAT PARTİ'DEN (DP) İSTİFA ETTİ.

Demokrat Parti (DP) Gümüşhane İl Başkan Yardımcısı Cengiz Atalay, görevinden istifa ettiğini açıkladı. DP Gümüşhane İl Başkan Yardımcısı ve Gümüşhane Belediyesi Meclis Üyesi Cengiz Atalay, kendisiyle birlikte 32 partilinin daha partiden istifa ettiğini belirterek, “Şahsının hiç kimseyle problemim olmadı. Parti içinde meydana gelen anlaşmazlıkların had safhaya ulaştı. Milletvekili aday tespitlerinde genel merkez tarafından yapılan sıralamanın kabul edilebilir bir yanı yok.” dedi.

CHP GÜMÜŞHANE İL BAŞKANI MAHKEMELİK OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Yönetim Kurulu Üyelerinden bir grup ile İl Başkanı Erkan Pelit, mahkemelik oldu.

CHP Gümüşhane İl Yönetim Kurulu Üyeleri Cafer Şenel, Osman Sarı, Ali Kural ve Alper Saraç, İl Başkanı Erkan Pelit'in Siyasal Partiler Kanunu'nun 113'üncü maddesini düzenleyen, 'Parti Defter ve kayıtlarının tutulmaması, tahrifi, defterlerin yok edilmesi veya gizlenmesi' ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurunda bulundu. Savıcılık tarafından Başkan Pelit hakkında hazırlanan iddianamenin ardından Gümüşhane Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2007/40 Esas dosya numarası ile dava açıldı.

Gümüşhane Asliye Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz hafta Cuma günü üçüncü duruşması gerçekleştirilen davanın, mahkeme tarafından bu hafta kararının açıklanması bekleniyor.

Davayla ilgili açıklama yapan CHP İl Başkanı Erkan Pelit, 4 yönetim kurulu üyesinin asıl amaçlarının İl Başkanlığını ele geçirmek olduğunu öne sürerek, “Bu olay parti içi muhalefetin tezgahıdır. Ama amacına ulaşamamıştır. Entrikalarla CHP'de yer edinmek isteyenler kendilerine asla bir yer bulamayacaktır. Yüce mahkeme kararını bugün, yarın açıklayacaktır. Kararın, şahsıma tebliğinin ardından aslı astarı bulunmayan bu iddialardan dolayı, söz konusu üç Yönetim Kurulu Üyesi hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacağım. Şahsımı bu gibi kötü emellerine alet etmeye çalışan bu kişilerle hukuk önünde bir kez daha hesaplaşacağız. CHP Ulu Önder Atatürk'ün kuruduğu Türkiye'nin en köklü partisidir. Bu misyonu içlerine sindiremeyenler, kişisel ayak oyunlarıyla beni karalamaya kalkışmışlardır. Benim alnım açık başım dik. Bilindiği gibi meyve veren ağaç taşlandır” diye konuştu.

Öte yandan, Cafer Şenel, Osman Sarı, Ali Kural ve Alper Saraç'ın 27 Ağustos 2005'te gerçekleştirilen CHP Gümüşhane İl Kongresinde Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildiği bildirildi. Başkan Pelit'in Siyasal Partiler Kanunu'na muhalefetten suçlayan söz konusu 4 Yönetim Kurulu Üyesinden üçünün, üst üste 3 kez Yönetim Kurulu toplantısına katılmadıkları gerekçe gösterilerek, CHP Gümüşhane İl Yönetim Kurulu Üyeliklerini düşürüldüğü öğrenildi.

(OY-İRT-Y)

18.06.2007 11:04 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title