Haberler

Görme Engelliler Haftası'nda Engelli Dernekleri Şehitliği Ziyaret Etti

Güncelleme:

Kırşehir'deki engelli dernekleri, Görme Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Ahmet Tozluklu Şehitliği'ne giderek şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Programda engelli vatandaşlar, Pençe Kilit operasyonunda şehit düşen askerlerin fotoğraflarını taşıyarak dua etti. Eğlence dolu etkinliklerin iptal edildiği programda, engelli dernekleri şehit ve gazi ailelerinin destekleriyle şehitleri anmayı tercih etti.

Görme Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kırşehir'de toplanan engelli dernekleri; Ahmet Tozluklu Şehitliği'nde dua edip, şehitlerin mezarına karanfil bıraktı.

7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde eğlenceli etkinlikleri iptal eden Kırşehir'deki engelli dernekleri; Ahmet Tozluklu Şehitliği'ne giderek dua edip, şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda engelli vatandaşlar; Irak'ın kuzeyinde Pençe Kilit operasyon bölgesinde şehit düşen askerlerin de fotoğrafını taşıyarak dua etti. Kur'an tilavetinin ardından konuşan Ümran Yüksel, kızıyla birlikte şehitliği ziyaret ettiğini ve yaşadığı üzüntüyü dile getirdi. Görme engeli olan Necdet Manav ise açıklamasında, "Görme Engelliler Haftası etkinliklerinde sazlı sözlü eğlence yerine şehitliği ziyaret etme kararı aldık. Şehitlerimiz için dua ettik" dedi. Engelli Dernekleri adına konuşan Adnan Göçmen de, "Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılacak etkinlikleri Kırşehir'de bulunan engelli dernekleri ile ortak karar alarak iptal ettik. Eğlence dolu etkinlikler yerine şehit ve gazi ailelerinin destekleriyle Ahmet Tozluklu Şehitliği'nde dua edip şehitlerimizi anmayı uygun gördük" diye konuştu.

Programa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, Anadolu Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yunus Erdoğdu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Bahattin Kaya da destek verdi.

Dua edilmesinin ardından son bulan programda engelli vatandaşlar şehitler için dua edip, kabirlerine karanfil bıraktı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engelliler Haftası Kırşehir Yerel Haberler

title