Haberler

"Gönül Elçileri Projesi"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya, "Bakanlık olarak koruyucu ailelere koruyuculuğunu üstlendikleri çocukların tüm masraflarını karşılayarak onlara destek oluyoruz" dedi.

Ülke genelinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan "Gönül Elçileri Projesi" tanıtımı için Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda program düzenlendi.

Kaya, burada yaptığı konuşmada, bu önemli projede en çok duyarlı iller arasında Karabük'ün de yer alması nedeniyle yetkililere teşekkür etti.

Projenin 81 ilde yürütüldüğünü ve illerde vali eşlerinin projeye önderlik ettiğini vurgulayan Kaya, şöyle devam etti:

"Başka dillerde 'Gönül' kelimesi diye birşey yoktur, bir tek Türk toplumu bu kelimeyi kullanır ve bizim için önemli bir anlamı vardır. Bunun için projemizi

'Gönül Elçileri' adlandırdık. 74 milyonun projemize destek vermesini istiyoruz. Bir çocuğa fiilen anne babalık ne kadar önemlidir. Çocuğun en güzel yetiştiği ortam ailesidir. Ancak bazı durumlarda bu mümkün olmayabiliyor. Yapılan araştırmalarda çocukların yüzde 75'i rol model olarak anne babalarını görmektedir. İşte tam bu noktada koruyucu aile kavramı ortaya çıkıyor. Herkesin muhakkak koruyucu aile olmak için bir sebebi vardır. Aslında baktığımızda bizim kültürümüzde ve geleneklerimizde koruyucu aile yapısı vardır. Bir aile, ailesini kaybetmiş yetim ya da öksüz kalmış bir çocuğu himayesine almış, beslemiş, okutmuş ve evlendirmiştir. Biz devlet ve bakanlık olarak koruyucu ailelere koruyuculuğunu üstlendikleri çocukların tüm masraflarını karşılayarak onlara destek oluyoruz. İnanıyorum ki Karabük'ün gönlü, burada ailesiz olan 48 çocuğa değil nice 48 çocuğa koruyucu ailelik yapabilecek durumdadır."

Programa, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, ilçe kaymakamları ve belediye başkanlarıyla il protokolü üyeleri ve eşleri katıldı.

Muhabir: Ahmet Özler

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - KARABÜK

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Abdulkadir Kaya Emine Erdoğan Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title