Haberler

Giresun'da Karagöl Projesi Turizme Kazandırılacak

Giresun Valisi Hasan Karahan ve AK Parti Milletvekili Adem Tatlı önderliğindeki heyet Karagöl yaylasında incelemelerde bulundu.

Giresun Valisi Hasan Karahan ve AK Parti Milletvekili Adem Tatlı önderliğindeki heyet Karagöl yaylasında incelemelerde bulundu.

Ordu- Giresun havalimanına 72 km uzaklıkta olan ve 3 bin dekar alan üzerine kurulması planlanan turizm alanında Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan gelen uzmanlarca incelemede bulunuldu.

Turizm yatırım alanı ilan edilmesi planlanan Karagöl yaylası projesi içinde 2016 yılında yapımına başlanacak taş kaplama beton dolgu ile 30 hektar yüzey alanı, 25 metre derinliğe sahip DSİ tarafından yapılacak olan gölet, 600 yataklı otel, her biri 5,5 km uzunluğa sahip 7 ayrı kayak pisti, at ve jeep safari alanları, yamaç paraşütü, doğa yürüyüşü, organik et üretim merası ve diğer turizm amaçlı aktivite merkezleri ile bir cazibe merkezi olacak.

Konu ile ilgili yerinde incelemede bulunan Vali Karahan, "Giresun 400'den fazla yaylası ile yayla cenneti olan bir şehrimiz. Yaylalarımızı koruyarak turizme kazandırma amacı ile yaptığımız çalışmalar ile Giresun Türkiye'de ön plana çıkıyor. Ortadoğu pazarına yapmış olduğumuz METEX Fuarının dönütlerini alıyoruz. Bu yıl geçen yılarca oranla Giresun turizminde gözle görülür bir artış yaşıyoruz. Yerli ve Arap turistler tüm yaylalarımızdan faydalanıyor ve döviz bırakıyorlar. Karagöl projesi Türkiye'de Karadeniz'i ve Giresun'u ön plana çıkaracak harika bir proje, biz de proje ile yakından ilgileniyor, süratle ve doğayı koruyarak hayata geçmesi için çalışıyoruz" dedi.

Milletvekili Tatlı da yaptığı açıklamada, "Karagöl projesi Türkiye'de yayla turizminin yıldız projesidir. Proje alanına ulaşım için gerekli olan yol yeşil yol kapsamına alındı. Projenin 3. fazında Sarayburnu camiinden 49 km mesafe ile 50 kişilik kabinlerle direk bu turizm merkezimize turistleri taşıyarak çok farklı bir destinasyon oluşturacağız" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adem Tatlı Giresun Türkiye Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title