Haberler

Genel Seçim Reklamcıların Yüzünü Güldürecek

Açıkhava Reklamcıları Derneği (Ared) Başkanı Birol Fedai, Genel Seçimler Yaklaşırken Açık Hava Reklam Sektörünün Beklentilerinin Arttığını Bildirdi.

Açıkhava Reklamcıları Derneği (ARED) Başkanı Birol Fedai, genel seçimler yaklaşırken açık hava reklam sektörünün beklentilerinin arttığını bildirdi.

Fedai, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sektörün krizin etkisinden sıyrılarak moral topladığını, genel seçimlerin yaklaştığı bu dönemde de beklentilerinin arttığını belirtti.

Açık hava reklamcılarının, krizin yaralarını sarıp yeni şartlara göre yapılanarak 2011 yılına girdiğini belirten Fedai, "Geçen yıla göre moralimiz daha düzgün ve gözlerimizi genel seçimlere dikmiş durumdayız. Hazine'den verilen seçim yardımının harcanmasını istiyoruz" dedi.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak genel seçim nedeniyle Hazine'nin, AK Parti'ye 124 milyon 363 bin 143 lira, CHP'ye 55 milyon 738 bin 922 lira, MHP'ye 38 milyon 098 bin 675 lira olmak üzere toplam 218 milyon 200 bin 740 lira seçim yardımında bulunduğunu hatırlatan Birol Fedai, şunları kaydetti:

"Bunun yanında seçime girecek diğer partilerin bütçeleri de değerlendirmeye katılarak, Hazine'nin dışından partilerin kendilerinin ayıracağı ek bütçeler, milletvekili adaylarının bireysel masrafları ve yapılacak diğer yardımlarla bu rakamın geçmiş seçimlere bakılarak 1 milyar liraya ulaşacağı tahmin edilmektedir."

Fedai, televizyon ve gazetelerden sonra reklam harcamalarından yaklaşık yüzde 7 oranında pay alan açık hava reklamcılık sektörünün seçim nedeniyle bu payını artıracağını söyledi.

Seçim yaklaşırken açık hava ilan ve reklamlarında görünürlük ve toplumun her kesimine görsellikle ulaşması nedeniyle bu seçimlerde daha fazla pay alacaklarını umut ettiklerini anlatan Fedai, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dernek olarak tüm dileğimiz seçim harcamalarının 81 ilimize dağılması ve herkesin bundan pay alması olacaktır. Seçimlerde kullanılan tüm materyallerin imalatçıları, bayrak ve flama imalatçıları, bilboardlar, raketler, dev led ekranlar, totemler, bina duvarları, bina cephe giydirmeleri, seçim araçlarının giydirmeleri, pankart ve afiş basanlar, baskı firmaları olarak beklentimiz büyük olacak. Bunun için tüm siyasi partilerimize buradan çağrı yapıyorum. Hazinenin seçim propagandası için vermiş olduğu bu paralar geçmiş yıllardaki gibi bankaya yatırılıp repo yapılmasın. Bu bütçe tüm il başkanlıklarınca 81 ilde hakça harcansın ki, seçim yatırımı yapan, açık hava reklamcılarının yüzü gülsün. Daralan iç pazar canlansın. Tüm reklam sektörü olarak beklentimiz paranın ülkemizde harcanmasıdır."

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title