Haberler

Gaün Rektörü Prof. Dr. Gür Öğretmenlerle Buluştu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi tarafından Seyirtepe Sosyal Tesislerinde “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle öğretmenlere ve yakınlarına yemek verildi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi tarafından Seyirtepe Sosyal Tesislerinde "24 Kasım Öğretmenler Günü" nedeniyle öğretmenlere ve yakınlarına yemek verildi.

Yemekte konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, geçmişten geleceğe nesilleri şekillendirenlerin önce anne babalar arkasından öğretmenler olduğunu belirterek, "Hz. Ali, 'Bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' derken aslında bir ironi yapıyor. Size öğretilen bir harfin ömür boyu karşılığını asla ödeyemezsiniz. O halde karşılık ödemek değil ama en azından size eğitim veren insanlara, öğretmenlerinize saygıda asla kusur etmeyin" dedi.

Tarih, dil ve inanç şuuru olmayan bir neslin asla geleceğe imzasını atamayacağını vurgulayan Prof. Dr. Gür, "15 Temmuz'da tarihine, dinine ve inancına sahip çıktığı için bu millet öğretmenlerinden aldığı şuurla bir tarih yazdı. İstiyoruz ki, gelecek nesillerimizi de aynı şuurla yetiştirelim. Eğer öğretmenlerimizi gerçek anlamda yetiştirebilirsek neslimiz garanti altında demektir" şeklinde konuştu.

Hz. Adem'in ilk peygamber, ilk insan, ilk öğretmen olarak bahsedildiğini ve kutsal mesleğin kadim geleneğinden konuşulduğunu söyleyen Prof. Dr. Gür, "Şuanda ironik olarak hak, hukuk, adalet ve demokrasi diyen Avrupa'nın aslında ikiyüzlülüğü sonucunda nereye kadar geldiğini, daha bugünkü parlamento seçimlerinde yaptıklarını gördük. Biz diyoruz ki, özüyle, sözüyle ve toplumdaki karşılığıyla net olan, duruşu çizgisi ve gelecek vizyonu açık olan bir nesil yetiştirelim. Bir dönem dünyaya yön veren bu millet öğretmenler eliyle geleceğe yine yön verecek. Kılıç Arslanları, Alp Arslanları, Fatihleri, Yavuzları, Kanunileri ve Mustafa Kemal Atatürk'ü yetiştiren bu millet aynı zamanda gelecek nesilleri de yetiştirecek" diye konuştu.

Yemeğe, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, Prof. Dr. Metin Bedir, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Doç. Dr. Mehmet Emin Sönmez, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Ali Bir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title